Dagen i dag

DEN DAGLIGE ASTROLOGISKE VEJRUDSIGT:
 
Naturligvis gælder den enkelte dags tendenser for alle mennesker, og, selvom du til enhver tid kan støtte dig til dit eget fødselshoroskop og den aktuelle aktivering af dette, kan du stadig have gavn af at læse om, hvilke kollektive energier netop denne dag byder på, og hvad disse bedst anvendes til. Jo flere mennesker der er samlet, jo tydeligere bliver dagens indflydelse. Tjen på denne måde dig selv i at have fingeren på pulsen, så du er på forkant med begivenhederne.
   
AUGUST måned 2018 sparer os for nogle af de vanskelige og ubehagelige planetforbindelser, som vi kender så godt. Denne gang har vi to længere-varende og positive aspekter, hvoraf det korteste kobler JUPITER sammen med NEPTUN. Allerede i maj i år mødte vi den første gang, og nu skal vi se, om denne muligvis noget “luftige” sammenkædning af energier får lov at lande på jorden. For vi taler om en yderst idealiserende og håbefuld energi, der drømmer om at skaffe både mennesker og dyr - ja, hele kloden, sandt for dyden - bedre og mere retfærdige levevilkår. Vi har jo efterhånden længe oplevet, hvor forfærdeligt flygtninge, hjemløse og fattige må klare sig efter ringe evne, uden de mest basale fornødenheder og manglende støtte, ofte under diktatoriske styreformer. Herhjemme gælder det nok mere de gamle, syge og svage. Vi må håbe, at nogen højere oppe i systemet vil gøre noget effektivt for at bistå disse stakler til et bedre liv, forhåbentlig i kraft af en ændret lovgivning. JUPITER repræsenterer jo kærlighed & visdom (2. stråle energi) og NEPTUN hengivenhed & tro (6. stråle).

Det andet positive aspekt, som varer meget længere, nemlig hele denne måned og den følgende også, går mellem SATURN & URANUS, dvs. tradition og fornyelse. Det bliver nu 4. gang, disse giganter mødes, som de gjorde det i årsskiftet 2016-17 og i maj og i november 17, så vi kan se frem til 5. runde senere. Hvordan vi kan lykkes med at kombinere fortid og fremtid, bliver det interessant at se. Nye opfindelser/opdagelser skulle jo gerne kunne flettes sammen med årelang erfaring, hvis vi skal holde fødderne på jorden og ikke flipper ud af en eller anden fritsvævende tangent. Der skal sikkert vise sig nye tiltag inden for de nyeste teknologier, og ældgamle videnskaber kan få pustet nyt liv i sig.

Som sædvanlig har vi også nogle tegnskift, idet VENUS den 7/8 forlader Jomfruen for at nyde sit eget tegn Vægten. Dagen efter møder hun med smil i øjet MARS, og så må der jo flirtes. Den 13/8 flytter MARS fra Vandbæreren tilbage i Stenbukken, hvor han bliver langt mere fokuseret og flittig - slet ikke dumt for karrieren. Endelig skifter SOLEN på vanlig vis til Jomfruen den 23/8, og nu må vi have styr på budgettet, boligen og hvad man nu ellers har ladet rode lidt, mens Solen gik gennem Løven.

URANUS vender (set fra Jorden) rundt på sin vej gennem Tyren den 7/8 for at tjekke den sidste tids nye påfund, ja, han fortsætter såmænd helt tilbage til Vædderen og vender først rundt igen i 2019. Derimod går MERKUR igen direkte den 19/8 og får igen fart over feltet i Løven sidst på måneden. Også MARS går igen fremad den 27/8, men forbliver dog i Stenbukken resten af august.

Onsdag 1. august: Op ad dagen kommer der masser af god energi til at arbejde med, og det kan ikke gå for hurtigt. Om aftenen daler overskudet betragteligt, eller du møder for kraftig modstand. MÅNEN iler ind i Vædderen ved frokosttid, møder til aften MARS, men så blander SATURN sig med kritiske bemærkninger kort efter.

Torsdag 2. august: En mildest talt urolig dag kommer til os, og du kan næppe styre din utålmodighed og da slet ikke holde din mund med, hvad der nu måtte irritere dig. Buler i blikspanden bliver ofte resultatet i trafikken, for “de kører jo allesammen med hovedet under armen”, tænker du. Tja, sådan går det, når man ikke tænker, før man handler. Hvis du alt for længe har siddet fast i et “bundet forhold”, er dette det rette øjeblik til at bryde ud af det. Du bryder måske både andres og dine egne grænser, men det skal vel også til en gang imellem. MARS skændes med URANUS om stort og småt, og harmonien mellem MÅNE & SOL kan ikke afhjælpe balladen.

Fredag 3. august: Torsdagens konflikter ulmer stadg, hvis de da ikke lige blusser op igen. Og man gør sig mere stædig, end man vist egentlig er. Der er to modeller: den ultrakonservative og den vildt progressive! Vælg selv. Vi mærker stadig MARS-URANUS striden, og MÅNEN må slås med PLUTO om natten, men får ordforråd af MERKUR tidligt om morgenen, inden hun sent om aftenen trisser ind i Tyren. Hvem sagde “stædig”?

Lørdag 4. august: Mange har nok haft en urolig nat og vågner trætte op til det ventende arbejde. Fliden er god, og dagen forløber fredeligt. Til aften kan der opstå en uoverensstemmelse, dog ikke af samme heftighed som forleden; det er snarere et anfald af egocentricitet. TYREMÅNEN har måttet slås med MARS & URANUS i nat. Men så tog SATURN over og sørgede for ro og orden. Til aften er det SOLEN, der volder et mindre problem, efterfulgt af JUPITER, den selvglade tosse.

Søndag 5. august: Lørdagens ufred bliver nu udtrykt i skarpe ord, for en og anden MÅ bare lige demonstrere sin magtfuldhed. Muligvis afrundes dette af en ganske udmærket, tilbundsgående ordveksling, der får sat tingene ordentligt på plads. TYREMÅNEN skændes rigtig stædigt med LØVEMERKUR, indtil PLUTO får afrundet diskussionen ned til ondets rod.

Mandag 6. august: Og nu til en helt anden energi: alle taler livligt og højt med om hvad som helst, og vi farter rundt i landskabet så godt vi nu kan - på ben, cykel eller i bil. Modsat de senere dage formår vi endelig at give slip og lade os flyde med. MÅNEN går selvfølgelig ind i Tvillingerne og møder MARS på gunstig vis.

Tirsdag 7. august: En vidunderligt afslappet stemning breder sig i dag, og hvis du ikke lige er i et forhold, skal det nok passe, at du forelsker dig nu. Dagens tema er skønhed og harmoni. Men måske bør du alligevel holde lidt igen, for der kan være en trang til at spille lovlig kraftigt ud, altså overdrive unødigt. Forelskelse er sødt og romantisk, men det gør dig jo ikke med ét slag til en Hollywood-figur! VENUS går ind i Vægten, og MÅNEN mødes med SOLEN & NEPTUN & søreme også MERKUR, så du får sikkert sagt mere, end du reelt kan stå inde for. URANUS går til aften baglæns, så han må langsomt tilbage for at finde ud af, hvad han sidst har dummet sig med.
 
Onsdag 8. august: I disse dage hersker en udpræget venskabelig, ja faktisk kærlig atmosfære os mennesker imellem. Vi hører, hvad hinanden siger, vi støtter og hjælper hinanden - ja, det er den rene fryd og gammen. Alligevel bliver det ikke kedeligt ét øjeblik, for vi har desuden stort behov for også at stimulere “de små grå celler”, som Hercule Poirot plejer at sige. VENUS & MARS leger fint sammen fra hver sit lufttegn, og MÅNEN sniger sig tidligt om morgenen ind i sit eget Krebsetegn, hvorfra hun hilses af URANUS, men tillige af SATURN, der som vanligt kræver ordentlig adfærd og pli.

Torsdag 9. august: Torsdagen kommer med en lidt speciel oplevelse af, at vi på den ene side bør leve op til visse intellektuelle forventninger, og på den anden føler vi slet ikke, at hjernen fungerer godt nok, hverken hurtigt eller smidigt. Forestillingsevnen har det imidlertid fint, og midt på dagen kan vi muligvis trænge igennem til dybereliggende viden eller forståelse, så vi bevarer roen og overblikket, trods alt. SOLEN forbrænder MERKUR, idet de mødes, og det afstedkommer nemt pludselige kriser, som vi må klare mere per intuition end logisk tænkning. Over middag udfordrer PLUTO samme Måne, men ikke nøvendigvis med et dårligt resultat.

Fredag 10. august: Uha, uha. Fredagen hælder en hel spand koldt vand ned over vore følelser, så vi ser livet gråt i gråt og bliver derfor nedslåede og (selv)kritiske. Det går naturligt nok ud over kærligheden og pengesagerne, og samarbejdets nyttige hjælp er aldeles glemt i dag. Næh, “skomager bliv ved din læst”, for dét kan du da finde ud af. VENUS & SATURN er kraftigt uvenner i dag, og det nytter ikke, at MÅNEN går ind i Løven, for dér møder hun både MARS & URANUS, inden hun får lov at slappe lidt af sammen med VENUS.

Lørdag 11. august: Heller ikke denne lørdag bliver specielt vellykket. Nu skal det vise sig, hvor sandfærdig du egentlig er. For i dag er det en sand Baron Münchhausen-dag: alle fortæller den ene mere eller mindre sande historie, og enhver drama-queen udfolder sit mest levende talent som skuespiller. I mange erhverv er kildekritik og fakta-tjek af afgørende betydning; men det generer ingen i dag… hellere overdrive end være kedelig! Du har gættet, at det skyldes en konflikt mellem LØVEMERKUR & SKORPIONJUPITER, jo jo, der er sandelig blus på drengen. Derudover har vi - pudsigt nok - ved middagstid NYMÅNE i Løven.
 
Søndag 12. august: Herefter følger næsten en uge uden nogen videre planetforbindelser, udover Månens selvfølgelig. En fredelig søndag får vi, hvor vi tydeligt kan mærke de to større aspekter, som jeg fortalte om i indledningen. JOMFRUMÅNEN forbinder allerede om formiddagen de nyeste, spændende input med traditionernes jordbundethed.

Mandag 13. august: Fra i dag og frem til 10/9 kommer en periode, som er yderst velegnet til at få orden og struktur på tidligere opgaver, som du troede afsluttede. De må op af kommodeskuffen, støves af og poleres på ny. Måske har du ikke været tilstrækkeligt seriøs i din tilgang til jobbet, og derfor må du lige sætte en ny “hale” på. Eller kan hænde, du kan kassere dem fuldstændigt. MARS vender nu på sin rejse baglæns gennem tegnene (set fra Jorden) til Stenbukken, så nu tåles ingen slinger i valsen længere. JOMFRUMÅNEN hjælper til sammen med JUPITER (optimisme), NEPTUN (fantasi) & PLUTO (råstyrke).

Tirsdag 14. august: Stemningen er fra morgenstunden blid og kærlig, og du har ikke den store lyst til at være flittig. Inden frokost får piben dog en anden lyd, så du nærmest får stress af pligtfølelsen over for arbejdsbyrden. Humøret daler, og irritationen vokser. Først efter aftensmaden kan du igen glemme dagens slid og møje og bare nyde livet, helst sammen med din hjertenskær. MÅNEN gik tidligt i morges ind i Vægten, hvor hun desværre stødte ind i SATURN, der ikke slipper sit tag før til tv-tid.

Onsdag 15. august: I dag snakker vi med en bunke mennesker om alskens emner, der har vor interesse - hyggeligt! Midt på eftermiddagen trækker uvejrsskyer op, som vi helst vil undgå, så hellere klappe i som en østers og fortrække. Omkring sengetid (for A-mennesker) skinner Solen igen, og skaberglæden vokser sig stærk og levende (man skulle måske skabe et lille nyt menneske?). MÅNEN udveksler synspunkter med MERKUR, inden PLUTO lukker munden på de fleste. Hen ad halv elleve får Solen lov at sprede glæde igen.

Torsdag 16. august: En sand spirituel torsdag møder os, hvor vi vil drømme og håbe på, at drømmene går i opfyldelse. Samtidigt bevæger der sig kraftige emotioner dybt inde i os, men beklageligvis får de ikke lov at herske i ro og fred, idet urostendenser blusser op. Dog kun for en times tid, hvorefter roen genindfinder sig hen ad aften. De to hovedaspekter, omtalt i indledningen, virker på det kraftigste og fylder os med tiltro til livet selv, mens MÅNEN går ind i Skorpionen og tilføjer en særlig intensitet. URANUS tilfører midt på eftermiddagen stærk nervøsitet, som SATURN dernæst må berolige.

Fredag 17. august: På sin vis genoplever vi torsdagens smukke atmosfære, fuld af visioner, drømme og håb - ja, det bringer stor glæde i sindet. Dagen igennem vokser drømmene, indtil de om aftenen samles til en stor indre vished. SKORPIONMÅNEN samler JUPITERS & NEPTUNS vidunderlige energier, som PLUTO til sidst runder af.

Lørdag 18. august: Forhåbentlig ligger der nogle vigtige politiske forhandlinger i vente til disse dage: fredag-søndag, for stemningen er ganske afgjort gunstig for kontakter, samtaler, aftaler - ja, ganske enkelt enighed mange parter imellem. Ikke blot hører vi, hvad hinanden siger, vi tænker efter, kommer med ændringsforslag og støtter hinanden i positiv ånd. Det bliver den rene forbrødring. Og det opleves slet ikke tungt eller besværligt, tværtimod ryger der mange vittigheder gennem luften samtidigt med drøftelserne af de alvorligste emner. SKORPIONMÅNEN snakker fornuft med MARS, inden hun forsvinder ind i Skyttens gode humør. Imens klarer MERKUR & VENUS de venligtsindede forhandlinger.

Søndag 19. august: En simpelthen fantastisk søndag bliver det. Der bliver højt til loftet, og vi løftes op til mere idealistiske indstillinger, udtrykker forhåbningsfuld glæde og flyder bare med på en tilsyneladende uendelig strøm af held og lykke. JUPITER & NEPTUN fobindelsen er på sit højeste i dag, og SKYTTEMÅNEN glæder sig sammen med VENUS, mens MERKUR endelig igen vender næsen fremad (set fra Jorden) for at få sat de rette ord på alting. Er du ikke allerede forelsket, så skynd dig at udnytte denne søndag til at blive det - vi får sjældent bedre energi til det!

Mandag 20. august: De senere dages spæde og fine energi fortsætter også i dag, men måske falder du efterhånden så meget indad i dine egne drømme og fantasier, at du ikke opdager, når nogen i “den ydre verden” griber lejligheden til at narre eller udnytte dig. Heldigvis fungerer “tænkeren” ret godt nu. SKYTTEMÅNEN besnæres af FISKENEPTUN, men den direkte MERKUR kan muligvis hjælpe dig.

Tirsdag 21. august: Og nu til noget helt andet! Du føler dig seriøs, pligtopfyldende, alvorlig og ansvarsbevidst i en grad, du ikke har kendt i nogen tid. Derfor samler du krudtet omkring arbejdet og forener dygtigt tradition med revolutionerende nytænkning. MÅNEN går i Stenbukken. Og hér samarbejder hun med URANUS & SATURN på forbilledlig vis.
 
Onsdag 22. august: Med ét er vi tilbage til søndagens dejlige astmosfære, og nokken gang kan du få de fleste af dine drømme og visioner til at trives og leve hernede på Jorden, hvor vi jo lever. STENBUKKEMÅNEN har først lidt vrøvl med VENUS, men klinger kort efter smukt sammen med NEPTUN, JUPITER & til sidst PLUTO.

Torsdag 23. august: Men så er det, at du lander bardus på rumpen nede blandt alle hverdagens små og store, nogle sågar trælse, gøremål. Her hjælper ingen mor: på med vanterne og få ryddet op og gjort rent bord. SOLEN går ind i Jomfruens pertentlige tegn en måneds tid, og STENBUKKEMÅNEN bistår med det praktiske, indtil hun om aftenen forsvinder ind i Vandbæreren, hvorfra hun midlertidigt skændes med URANUS om, hvem af de to der har ret.

Fredag 24. august: Du får en ret så rolig dag opfyldt af de mange små hverv, som jo også skal passes, hvis det hele skal fungere. Sent om aftenen kan du rende ind i en lettere ophidset diskussion, og ingen er til sinds at give sig. Hvorfor skulle man dog det, når det er lidt morsomt at kanøfles? MÅNEN er usams med MERKUR, men ellers sejler vi i smult vande.

Lørdag 25. august: Dette kan blive alle Ole Opfinderes heldige dag, for ganske vist er det udmærket at få hovedet fyldt af nye, sindsoprivende idéer. Men det vil jo være endnu bedre at få lov at opleve dem udført i praksis og se nytteværdien af dem. Dertil kræves både opfindsomhed, selvdisciplin og lidt held - det kunne jo lykkes denne lørdag! VANDBÆRERMÅNEN synger godt nok på sidste vers, men hun støttes af JUPITER & VENUS, samtidigt med at SOLEN henter inspiration fra den pilskøre URANUS.

Søndag 26. august: Gårsdagens “vilde flugt over idéernes plankeværk” falder noget til ro denne søndag, når ansvarsbevidsthed, seriøsitet og tålmodighed samles i en koncentreret indsats. Til gengæld kan det knibe enten med de likvide midler, eller kæresten insisterer på at føle sig voldsomt forsømt. Energien kan vise sig ved, at du drukner i kærlige/voldsomme følelsesdemonstrationer, eller i lige så voldsomme jalousiscener. Naturligvis kan tendensen desuden slå igennem i finansverdenen. SOLEN finder støtte og realitetssans hos SATURN. MÅNEN iler ind i Fiskene, hvor hun på skift møder URANUS, SATURN og ikke mindst SOLEN. Vi har igen FULDMÅNE midt på dagen.
 
Mandag 27. august: Fra i dag vil energiniveauet langsomt, men sikkert stige - efter i nogen tid at have ligget i den lave ende. Således kan du efterhånden komme fri af indædte problemstillinger, som du har følt dig ude af stand til at slippe. Krudtet finder fra nu af nye retninger at blive fyret af i, og muligvis kaster du dig ud i nye og anderledes foretagender. Handlingsplaneten MARS vender nu rundt, efter i nogen tid at have vandret baglæns (set fra Jorden), hvilket vil medføre et boost af handlekraft og mod.

Tirsdag 28. august: Vi gentager et aspekt fra den 11/8, så du må forberede dig på, at intet af, hvad du hører - eller for den sags skyld selv siger - kan stå for en nærmere undersøgelse. Næsten alle og enhver spiller med i lystspils-farcen: “Tro det, eller lad være; men nu skal du høre en nyhed, der har vasket sig!” Så husk lige at læse alt det med småt nederst på kontrakten, før du skriver under denne tirsdag. Ellers kan du blive alvorligt snydt. MERKUR & JUPITER kan ikke enes om, hvem der taler sandt, og dét kan jo opleves vældig morsomt, når bare du ikke binder dig til noget seriøst. Til aften forlader MÅNEN Fiskene for mere aktivt at gå ind i Vædderens livlige land.

Onsdag 29. august: Og så dumper der en ganske stille og fredelig onsdag ned i hovedet på os… ja, ganske vist virker den positive energi mellem SATURN & URANUS stadigvæk, men med stærkt nedsat kraft, og MÅNEN danner ingen aspekter. Fred og ro.

Torsdag 30. august: Anderledes energisk møder du denne torsdag, ja, kan hænde, at du oplever morgenen som lige lovlig besværlig: et eller andet/en eller anden spænder ben, så du virkelig må mobilisere al din udholdenhed/stædighed for at kunne passe, hvad du skal. Ved frokost tid slapper du igen af og kan nyde livet og dets goder. VÆDDERMÅNEN må til morgen slås med STENBUKKEPLUTO (chefen, måske?). Heldigvis kan et møde med MERKUR løsne lidt op for frustrationerne, og senere hygger hun sig med VÆGTVENUS.

Fredag 31. august: Sindsstemningen inden i dig er i dag rolig og afbalanceret - nå ja, indtil du skal ud af fjerene. For da kan du sandelig godt enten falde i gulvtæppet eller falde over en blændende god, ny idé, som du straks må føre ud i verden, koste hvad det koste vil. Er du først i gang, daler tempoet betragteligt, og dagen glider roligt fremad, så du også kan nå at nyde livet, samtidigt med, at du arbejder. Til aften kommer der fokus på hjemme- og familielivet omkring aftensbordet. MÅNEN skifter til Tyren ved halv fire tiden, hvor hun render ind i ballade med URANUS & SATURN. Til aften spreder SOLEN smil og glæde til alle.

AUGUST måned 2018 blev jo en rimeligt fredelig måned, især pga. de to store hovedaspekter, som nævnt i indledningen. Hvad mon september vil bringe?
 
 
af Astrolog Leena Wåle
 
 
Leena Wåle | Holmevej 83, Brandelev, 4700 Næstved - Danmark | Tlf.: +45 21 61 50 82 | astroclaris@gmail.com