Brevkasse

Du kender det ud og ind: tankerne myldrer gennem din hjerne, men du kommer ikke frem til et klart svar. Måske er du en smule nærtagende eller stoler ikke ganske på, at familie og venner vil kunne forstå, endsige hjælpe dig ud af dit dilemma.
 
I så fald kan du skrive til mig, der har 33 års erfaring som professionel astrolog og har tavshedspligt. Beskriv din situation, helst med detaljer som: er du i parforhold, har du børn, er du i arbejde, hvordan bor du, hvordan kører økonomien, eller hvor blev den seksuelle lyst af?
 
1. Du går bare ind på den sidste side yderst til højre blandt fanebladene, kaldet "Kontakt" og udfylder skemaet, trykker på "Send", og så får jeg mailen ganske kort efter. For at komplettere min opfattelse af dig, så vær rar at beskrive din aktuelle situation efter bedste evne, helst med din personlige oplevelse midt i den!
 
2. Jeg har brug for at vide din fødselsdato, -måned, -år og tidspunktet på døgnet (helst inden for 15 minutter) & fødselsbyen - SAMT den by, du skriver fra. Vær rar desuden at angive, HVOR/HVEM du har fødselstidspunktet fra: nøjagtighed er vigtigt!
 
3. Denne service er fuldstændig GRATIS, så vær overbærende med mig, hvis det skulle vare nogle dage med svaret. Jeg arbejder også ofte med oversættelse af bøger og korrekturlæsning af samme.
 
4. Husk at opgive din mail-adresse, for ellers kan jeg ikke svare dig direkte eller få yderligere oplysninger, hvis jeg får brug for det.
 
Her kommer de seneste svar anført i kronologisk rækkefølge:
 
Mail læst 16/6 2019 kl. 17:02:45
Emne: - Finder jeg sammen med eks-kæresten igen (47 år)

Jeg kan ikke glemme min seneste kæreste, for jeg føler, at vi har så megen energi imellem os.

Vi har stadig kontakt med hinanden, og han er altid kærlig. Han ser en anden p.t., men udtrykker, at han ikke er lykkelig og gerne vil se mig og evt. også have sex.
Jeg har altid haft en fornemmelse af, at vi bliver gamle sammen, også inden vi blev kærester. Bare jeg gik forbi ham i byen, følte jeg en stor energi.

Da vi var kærester, var vi altid sammen. Han ville være saemmen hele tiden; men pludselig blev han bange for at miste sin frihed.

Skal jeg blive ved med at se ham? Bliver vi venner eller kæreste med tiden?
Hilsen fra en forvirret og ulykkelig Fiskekvinde

Kære Fiskekvinde,
Intet under, hvis du føler dig forvirret og ulykkelig for tiden. Dit FØDSELSHOROSKOP rummer ret så store og kraftige udfordringer til netop kærlighed og parforhold. På trods af din lidt modne alder mangler du stadig at arbejde vedholdende med at lære dine egne dybder og ressourcer at kende, for uden dem vil du jo vedblive at løbe ind i de samme problemer igen og igen…. som du sikkert selv udmærket er klar over.

Selvom der tilsyneladende er bunker af energi og overskud at finde hér, overdøver sin SOL i Fiskenes følelsesfulde tegn i høj grad, hvad din udmærkede og skarpe hjerne kommer med af fornuftsargumenter. Og din kærlighedsgudinde VENUS opholder sig aldeles misforstået på krigsguden MARS’ område, nemlig i Vædderen, mens Mars har indtaget Venus’ område Tyren. De står begge i, hvad vi kalder “eksil”, ligesom den græske kong Konstantin i London i sin tid. Til gengæld står de i desuden i reception, dvs. gensidigt i hinandens tegn, hvilket bestyrker oplevelsen af kærlighedens energi - dén, du selv omtaler i din ?mail.

Endnu tydeligere bliver det så ved, at din MÅNE (følelsessvingninger) befinder sig i Skyttens idealistiske tegn, ganske tæt på NEPTUN (der hersker over Fiskene - og dermed over din SOL). Det slås altså hele 3 gange an, at du i høj grad savner jordforbindelse, men så langt foretrækker at flyve bort via fantasiens heste. Den eneste seriøse “strammer”-planet SATURN har det heldigvis udmærket i Tvillingerne, lige over for MÅNE/NEPTUN sammenstillingen. Du er således ikke helt håbløs som planlægger og udfører, men ynder at forsvinde indad i dine egne, dybe følelser.

Men til dit spørgsmål: ØJEBLIKSHOROSKOPET har stor fokus på de mere alvorlige sider af tilsærelsen: ambitioner, ansvar, forpligtelser, og en dybtliggende indre følelse af at “være forkert”, dvs. ikke at svare til og ej heller at kunne leve op til andres forventninger. Planeterne i Stenbukken er: SATURN, MÅNEN, PLUTO & MARS, altså overvejende mænd eller en maskulin energi.

MÅNEN befinder sig altså “belejret”(, som man sagde i oldtiden,) af disse 3 “slyngler” og lider simpelthen af sorg og savn. Det skal lige bemærkes, at alle disse planeter - minus Månen - bevæger sig baglæns(, set fra Jorden). Oftest hentyder dette ret hyppige fænomen til nogle “gamle tilstande”, som vi endnu ikke helt har afklaret og dermed afsluttet. De vil først fungere med deres vanlige kraft, når de igen (set fra Jorden) vender rundt for at bevæge sig fremad.

Hvem disse “andre” er, har jeg svært ved at sige dig; problemet ligger i 3. huset, der omhandler mange ting i nærmiljøet: søskende, naboer, folkeskole, altså hvad der oftest foregår i de første 6-10 år af éns liv. (Måske lige undtagen søskende, for dem har man jo det meste af livet.)

Den anden faktor, der påkalder sig min interesse er, at SOLEN står i allersidste grad af Løvens tegn og i 10 huset (= ambitioner, karriere & den ene forælder). Men han skal skifte tegn, førend han kan aspektere nogen af de andre planeter, og dét giver ofte en følelse af at være udenfor, helt alene eller med en falmende livskraft (= “alderen truer”). Og hvad vil vel bedre end et friskt tilskud af kærlighed kunne live dig op igen?!

Desværre er et snarligt parforhold IKKE, hvad horoskopet taler om. Nej, det forsøger i stedet at lære dig at elske dig selv (dvs. at acceptere og respektere dig selv), for når du gør det fuldt ud, vil du automatisk udsende kærlighedens energier, der så vil indfange et andet levende væsen, der har brug for netop dig.

Lad mig fortælle dig om de 4 STORE KOSMISKE LOVE, også kaldet “Astrologiens fire Søjler”. De er fundamentet for alle slags astrologi, østlige som vestlige, klassiske som esoteriske (dvs. spirituelle):

Første er Loven om ENHED (“Vi er alle af samme stof, som drømme gøres af”…som PH sagde)*
Anden er Loven om TILTRÆKNING (Affinitet)
Tredje er Loven om KORRESPONDANCE (Analogi/Ensdannethed; “som forneden, så foroven”)
Fjerde er Loven om HIERARKI (Udvikling).

*) “I dit korte liv er hver time dyr,
hvert sekund, et dyrt sekund.
Du glemmer vel ikke at årene ry'r
Se på dit ur - viserne flyr.

Hold dig vågen, ven
vores lille liv.
Sluttes inde af en søvn.
Vi er af samme stof,
som drømme gøres af
det store tomme rum.

Ja, disse ord har ofte været i mine tanker, måske specielt nu, hvor jeg er blevet en gammel kone på 78 år. Og stadig alene siden 1988, fordi jeg ikke ønsker at gå på akkord med mine idealer.

OBS! Jeg siger ikke, at du bør følge mit eksempel, selvom vi har SOLEN stående ca. 1 grad fra hinanden. Du har til gengæld både VENUS & MARS stående tæt sammen i Skorpionen, der netop er en stor ynder af samliv, også seksuelt. Og i januar-februar 2018 har du transit-NEPTUN stående præcist på 7. husspids (= parforhold), og desuden lokker han din VENUS til forelskelse fra marts 18 til januar 2020. I det meste af 2019 maner SATURN din MERKUR til snusfornuftig gennemtænkning af problemstillingen, og tillige holder han VENUS lidt i ørerne, samtidigt med at han generelt er tilfreds med sin egen indsats i 2019. Dog lader han sig muligvis lokke lidt på afveje af URANUS, samtidigt med at NEPTUN frister din VENUS, måske over evne?? Ja, der sker ting og sager i dit liv for tiden, kære pige.

Til slut sender jeg dig de kærligste tanker og bedste ønsker for en levende og kærlighedsfyldt fremtid.
Leena
 
Mail læst 22/5 2019 kl. 22:17
Emne: Arbejde? (knap 35 år)

Kære Leena.
For andre er mit problem måske en bagatel, men jeg er meget ked af mit arbejde. Jeg har været i arbejde siden 2003. Jeg kan godt lide at arbejde med tal og med mennesker, og jeg har svært ved at forestille mig en anden branche - efter en lang og kostbar uddannelse. Jeg er faktisk i vildrede.
 
For jeg er helt sikkert et tryghedsmenneske: jeg ved, hvad jeg har, men ikke hvad jeg får. Jeg skiftede job i 2016 af flere grunde, men især nemheden ved at bo og arbejde i samme by, og det har desværre ikke været så positivt, som jeg havde håbet på.

Sidste år havde jeg kraftige symptomer på stress. I år er jeg meget ‘psykisk’ ked af det, nærmest trist. Det fylder meget i min hverdag. Min nuværende arbejdsplads blev ikke, hvad jeg forventede af arbejdsopgaver. Jeg mener, at jeg er blevet puttet i en forkert “kasse”, hvor jeg føler mig forbigået og utilstrækkelig.

Jeg føler, at mine chefer har set sig sure på mig, og jeg prøver nærmest på at undgå dem. Jeg overvejer nu (eller rettere: igen), om jeg skal skifte arbejde. Vil jeg skifte arbejde? Eller vil jeg kæmpe videre og få det godt på arbejdspladsen? Hvis ja, vil mine chefer blive tilfredse? Og - vigtigst - bliver jeg glad igen?

Et helt andet spørgsmål, som vender tilbage til mig: jeg har et lille ønske om at få barn nummer tre. Jeg har to børn allerede. Vil det mon ske?

Kærligst Hende den triste Krebsekvinde
 
Kære Krebsekvinde,

Dit FØDSELSHOROSKOP udviser en ganske særlig vilje til både at klare dig selv og en stor samvittighedsfuldhed og moden ansvarsfølelse. I grunden er du mestendels et positivt, charme-rende, arbejdsomt og samvittighedsfuldt væsen; men hvis du oplever, at du ikke ganske formår at klare dagen og vejen, eller muligvis ikke får den anerkendelse, du så vel fortjener, kan du forfalde til noget nær depression. Dette fremgår jo også tydeligt af din mail. En ting frygter du (vist) mere end noget andet, nemlig at miste kontrollen med din økonomi, altså at blive fattig.

Desværre kan jeg ikke fravriste SPØRGSMÅLSHOROSKOPET noget konkret udsagn mht. dit ønske om muligvis at skifte arbejdsplads. Du repræsenteres hér af MÅNEN, der i dette himmelkort befinder sig uendelig skidt i Stenbukken, dens dårligste tegnplacering, for hun bekymrer sig og nærmer sig en depression.
 
Desuden repræsenteres du af (hvad vi i gamle dage kaldte ‘den store lykkeplanet’) JUPITER i hans eget tegn Skytten, der omhandler længere rejser, udlændinge, lov og ret & længere/videre uddannelser; desuden befinder han sig i dit 1. hus, der beskriver dit ydre, din krop og dit ‘image’ - en stærk position.
 
Beklageligvis vandrer han siden den 11/4 (set fra Jorden, som vi jo alle lever på) baglæns, fordi der er noget, han lige må følge op på. Og han vender først rundt for atter at gå fremad den 12/8, så hans indflydelse er midlertidigt sat på stand by. (Er det ikke også sådan, du føler dig på din arbejdsplads?)

Jobbet, som du gerne vil have, vises af MERKUR, der befinder sig smukt i sit eget tegn, men desværre tillige så tæt på SOLEN i Tvillingerne, at han er forbrændt (som en art ‘solskoldning’), så heller ikke han fungerer optimalt lige for tiden.

For at kunne besvare dit spørgsmål med et “ja, du vil snart finde dig et andet job”, skal Månen og Merkur mødes i en forbindelse, uden at nogen af de andre planeter blander sig deri i mellemtiden. Dette sker desværre ikke, så du kan ikke forvente at få et nyt arbejde lige med det samme, hvis du vælger at sige op nu - beklager! Suk!

Set med mine gamle, såre praktiske briller, gør du klogt i at aflære en del af dit “trygheds-traume”, om jeg så må sige. Glem dine fornemmelse af, at dine chefer “har set sig sure på dig”, osv. Jeg er ret sikker på, at du har ganske ret i denne oplevelse, for du har en nærmest ‘synsk’ evne; men det kan du ikke bruge til noget som helst positivt og fremadrettet.
 
Hvad du KAN gøre er at arbejde bevidst på at styrke din psyke via en (gen)opbygning af din selvtillid som et værdifuldt bidrag til menneskeheden. Derfor foreslår jeg dig at konsultere en HYPNOTERAPEUT eller en anden form for psykoterapeut - ikke en almindelig psykolog. Og der skal jo nok flere besøg til for at give dig den fornødne hjælp til selvhjælp! På med vanten, min pige… KUN DU SELV kan træffe beslutningen, og gevinsten bliver jo så også fuldt og helt din egen.

PS: Dit ønske om endnu et barn har jeg slet ikke kigget på, for du har kun ret til ét svar ad gangen. Og - helt ærligt: ville det være “smart” lige nu, hvor du har det så dårligt?

Jeg sender dig afslutningsvis mange kærlige tanker og de allerbedste ønsker for fremtiden.
Leena
 
Mail læst 20/5-2016 kl. 08:02:20
Emne: Arbejde & evt. flytning (noget redigeret af astrologen) 58 år

Hej Leena. Jeg skriver til dig angående et nyt job, som er meget ønskeligt for mig, da jeg slet ingen indtægt har, mens min mand arbejder, så derfor sulter jeg ikke og er heller ikke hjemløs.
Jeg har meget svært ved at finde et job: jeg lader mig skrive op til personligt fremmøde og skriver ansøgninger, men får næsten ingen henvendelser.

Sådan har det ikke altid været, for jeg har altid haft det let og har endda haft 2 jobs ad gangen. Min familie og jeg har i en periode været udsat for “en art forfølgelse”og efter dét har jeg det meget svært med mange ting. Og mens det kørte, blev vores liv meget snævret ind til næsten ingenting til sidst. Heldigvis er det ovre, og vi har lidt efter lidt fået livet tilbage. Men jeg har stadigvæk svært ved at finde et job.
 
Jeg er uddannet hk’er, og her i byen kender jeg et par stykker, som har en god, fast stilling inden for hk, uden at de er uddannede i det. Derfor finder jeg det nogle gange urimeligt, at jeg ikke kan finde arbejde inden for mit fag. (…) Jeg ved, at jeg er dygtig til kontorarbejde, også til at arbejde med mennesker. (…)
Jeg vil meget gerne flytte her fra Nuuk til Danmark. Min mand og jeg kører på med vores flytning, som endnu ikke er blevet en realitet, for vi har svært ved at sælge vores båd. Og min mand kæmper med at få en stilling i Danmark, fordi han ikke vil flytte uden en stilling. Jeg er efterhånden ligeglad, om jeg flytter alene, da jeg savner vores voksne børn, børnebørn og kommende svigersøn meget.
Med venlig hilsen Tvillingekvinden

Kære Tvillingekvinde,
Lad os begynde med dit FØDSELSHOROSKOP, der klart fortæller, at dine kræfter og evner i meget høj grad er dels yderst energiske og let begejstrede og dels meget snusfornuftige og stræbsomme. Du ønsker virkelig at yde en helhjertet indsats både for dit eget, men sandelig også for hele samfundets vel.
 
Og du har intet imod at gå forrest, hvis nye initiativer skal føres ud i livet - tværtimod frygter du det “kedelige” rutinearbejde mere end en enorm arbejdsbyrde.
Du hviler nogenlunde godt i dine følelser, så det, der mangler, er evnen til stille og roligt at gennemtænke, hvad du oplever og derudaf drage nogle konklusioner mht., i hvilken retning du nu skal gå. Du mangler i særdeleshed TÅLMODIGHED! Det, du gerne vil have, skal ske LIGE NU altså - ikke i morgen eller i næste uge, nej NU! En af årsagerne til, at du kan rende ind i problemer med en evt. chef, er, at du jo endnu ikke har lært, hvornår det er OK at tale, og hvornår en klog taktik er at holde din mund. Du er jo derudover aldeles frygtløs, eller rettere: det kniber voldsomt med at acceptere andre menneskers autoritet - uanset om den er ægte eller bare hænger sammen med et fint skilt på kontordøren.
 
Det pudsige er, at du i grunden selv med tiden udmærket kan blive en ægte autoritet inden for dit eget felt - når det altså går op for dig, hvilket felt der bliver tale om. Og vel at mærke, hvis du selv accepterer dén rolle.

Man kan sige, at dine energier for dig selv kan forkomme noget flaksende eller direkte “flyvske”, og hvis tingene ikke udvikler sig i overenestemmelse med dine indre forestillinger, så kan du reagere mildest talt uheldigt, dvs. at så VIL du netop gennemtrumfe din vilje, fornuftig eller ej. Og du formår sandelig også at få formuleret din utilfredshed, så alle fatter, hvad du mener. Ja, i min sprogbrug er du lidt af en hidsigprop - som jeg selv var som ung, dvs. for 40-50 år siden.

Hvad kan så lære dig en mere smidig adfærd? Jo, dén afdeling sørger tiden og de erfaringer, du vil nå at indsamle, stille og roligt for. Men just LET bliver det ikke.

SPØRGSMÅLSHOROSKOPET ser desværre ikke alt for optimistisk ud. For at jeg skal kunne besvare dit ønske om en snarlig jobmulighed med et “ja”, forudsætter det, at de to planeter, der hér repræsenterer hhv. dig: MÅNEN og et job: MARS, snart vil danne en forbindelse, vel at mærke uden at en anden eller andre planeter blander sig deri i mellemtiden. Og dét sker beklageligvis først efter, at hun har skiftet tegn.
 
MÅNEN rammer om ca. 4 ugers (evt. måneders) tid den store JUPITER, der i dette øjeblikshoroskop fortæller om dine daglige rutiner og forholdet til udland, udlændinge og religion og jura. Men så stiller hun sig over for MARS, desværre altså for sent, fordi hun har skiftet tegn. Således ser det ikke ud til en snarlig ændring i din job-situation.

Lad os nu analysere muligheden for, at du flytter ned til Danmark. Du vises stadig af MÅNEN, og flytningen KUNNE angives ved JUPITER, som jeg tidligere har nævnt som en væsentlig faktor. Men den virker langt fra overbevisende, mens relationen mellem MÅNEN & MARS tydeligt viser din længsel efter dine børn, børnebørn og svigerbørn.

Desværre kan jeg IKKE med god samvittighed LOVE DIG hverken er snarligt job eller en nært forestående flytning. HUSK blot på, at disse mine ord jo kun er et råd, ikke den eneste saliggørende sandhed. Og jeg kan jo kun tolke horoskoperne, desværre ikke hekse.
Jeg sender dig de kærligste tanker og de mest positive ønsker for et godt og indholdsrigt liv.
Leena
 
Mail læst 25/4-2019 kl. 12:52
Emne: Gravid? (42 år)

Jeg skriver til dig, fordi jeg vil spørge: Kan du se, om jeg bliver gravid igen, og hvordan det vil gå?
Med venlig hilsen Vægtkvinden

Kære Vægtkvinde,
Eftersom jeg tror, du er den kvinde, som allerede flere gange tidligere har spurgt mig om forskellige emner, undlader jeg at tolke dit FØDSELSHOROSKOP, hvorfor jeg går direkte videre til SPØRGSMÅLSHOROSKOPET og hvad dét kan fortælle.
 
Hér repræsenteres du af SOLEN, der jo i denne måned går gennem Tyrens frugtbare tegn, hvor han normalt er i godt humør, nyder livet og især de materielle behageligheder som god mad og drikke, selskabelighed og især hygge.
 
MEN desværre angribes han af uromageren URANUS, hvis typiske reaktion på alting er at lave rav i den. Hvis du f.eks. bliver gravid, vil han gøre sit bedste for at fremprovokere en abort.

Du repræsenteres endvidere af MÅNEN, der uheldigvis befinder sig klods op og ned ad SATURN i dennes tegn Stenbukken, og - for nu at gøre katastrofen ganske klar - også ad PLUTO. De to banditter, som begge har det helt udmærket, rotter sig sammen om at pine livet af din stakkels Måne.

Et evt. nyt lille barn vises af Skyttens tegn og dettes planethersker JUPITER, der på det smukkeste befinder sig i sit eget tegn, men er desværre for nyligt vendt om for indtil den 12/8 at gå tilbage for at afklare et eller andet. Også han plages af en yderplanet, nemlig NEPTUN, der står i et ret så skarpt konfliktaspekt til ham, og Neptun er berygtet for at skuffe folk og fæ. Bedst, som de tror, alting vil flaske sig efter deres eget forgodtbefindende, kaster en eller anden en kæp i hjulet, så forehavendet mislykkes.

Flere faktorer peger på, at du rent fysisk arbejder alt, alt for meget, ja, slider dig selv op, kunne jeg fristes til at sige. Så på hele tre fronter fortæller dette øjebliks-horoskop med al mulig tydelighed, at du IKKE bliver gravid igen. Skulle det alligevel lykkes for dig, vil du sandsynligvis miste fosteret undervejs - beklager.

Afslutningsvis sender jeg dig mange kærlige tanker og de bedste ønsker for en positiv fremtid. Leena
 
 
Mail læst 28/4-2019 kl. 12:12:45
Emne: Fremtidsudsigt? (39 år)

Hej Leena. Sidste år i februar skrev jeg til dig, da jeg var midt i en livskrise. Meget er sket siden. Jeg har det fantastisk godt i dag og har fundet mig selv på både det spirituelle plan og her på Jorden. Som hypersensitiv har jeg fundet min plads og véd, at jeg kan gøre en forskel for andre mennesker.

Samtidigt er en drøm gået i opfyldelse, hvor jeg sammen med en af mine bedste venner turnerer land og rige rundt med revyviser. Jeg er glad for at tage ud at optræde, og vi er så heldige, at der hele tiden dukker nye jobs op ude i fremtiden. Jeg kan mærke, hvor meget jeg brænder for det, og jeg oplever, at vi har mulighed for at udvikle og skabe nye forestillinger og koncepter ud fra det, vi allerede er i gang med. Jeg håber at kunne møde nye mennesker inden for branchen og komme videre. Vores turnéer er også noget, der fylder meget.

Jeg er glad for mit faste arbejde som musikunderviser; men jeg føler, at jeg snart står ved en skillevej, hvor jeg ikke kan klare begge dele på fuld tid. Derfor er mit spørgsmål, om jeg skal satse mere på den kreative, kunstneriske vej? Er der udsigt til, at det kan udvikle sig?

Mange hilsner fra Jomfrukvinden

Kære Jomfrukvinde,

Vi kaster os straks over SPØRGSMÅLSHOROSKOPET, og hér møder vi øjeblikkeligt en stor og væsentlig hindring, nemlig at MÅNEN i Vandbæreren er nået så langt frem i tegnet, at hun “går i tomgang”. Hér får du en uddybning af, hvad det vil sige:

Du har nok bemærket, at jeg altid anfører det tidspunkt, på hvilket jeg har læst og forstået spørgemailen, for det er det tidspunkt, som jeg opstiller spørgsmåls-horoskopet for. Og det kan være 10 minutter, efter at spørgeren har sendt mailen, eller næste dags morgen/formiddag afhængigt af, hvor meget jeg har at gøre før dagens “arbejde”. Således bliver det et "samspil af tilfældigheder”, der afgør, hvornår mailen læses - og således er det hverken dig eller mig, der bevidst bestemmer, hvor Månen befinder sig, når jeg læser din mail.

Når jeg skriver, at SPØRGSMÅLSHOROSKOPET ikke tillader mig at svare dig, er det, fordi vi igen har en MÅNE, der går i tomgang. Månen bevæger sig 11-14 grader i døgnet, og da hvert tegn dækker 30 grader, siger det sig selv, at fænomenet optræder hver 2./3. dag, så det er der intet unormalt i. Jeg repeterer lige, hvad mine gode kolleger Louise Kirsebom & Johan Hjelmborg skriver herom i deres bog “Øjeblikshoroskopet”:

“Under sin vandring gennem hvert tegn danner Månen en række aspekter (planetforbindelser), der fortæller om udviklingsforløbet for den pågældende klient eller selve spørgsmålet, hvis et sådant er stillet. (…)
Men efter at sidste hovedaspekt er blevet dannet, og før den går ind i det næste tegn, befinder Månen sig i en slags tomrum - den går “i tomgang”. Dette er en af de klassiske tydnings-indskrænknings-konditioner, ifølge hvilken astrologen bør være forsigtig, og traditionen leverer denne tydning: “der sker intet” - hvilket dog skal tages med et vist forbehold.
Som altid, når en planet er ved at skifte tegn, må man regne med, at forudsætningerne for dens virke kommer til at ændres. Det er derfor ikke muligt ud fra de givne omstændigheder at levere et klart eller entydigt svar.
Traditionen siger, at en Måne i tomgang trøster den bekymrede og slår koldt vand i blodet på den håbefulde, for hverken det, som man frygter eller håber, kommer til at ske.”

I dette spørgsmålshoroskop har du SATURN og PLUTO (de to store “slemme drenge”) stående tæt sammen i Saturns tegn Stenbukken og i 6. huset (= de daglige rutiner, arbejdsområder og kolleger). Dét indikerer, at du sandsynligvis selv oplever, at du driver lidt rovdrift på dine egne kræfter - og derfor må du vælge, hvilken af dine to erhvervsgrene du bør koncentrere dig om i fremtiden.

Derudover er drillepinden/den synske/musiske NEPTUN i Fiskene på vej hen over din fødsels-Måne og dermed tillige i konflikt med dine 4 planeter i Jomfruen: MERKUR, SOL, SATURN & VENUS.

Mit RÅD lyder derfor: LYT til din egen indre stemme og VENT med at træffe større beslutninger, til du føler dig mere afklaret. (Du behøver jo ikke altid har FULD kontrol over alting!) Og brug derpå din udmærkede Jomfru-SATURN til at skelne skidt fra snot, så at sige.

De kærligste hilsner og pøj-pøj fremover.
Leena
 
Mail læst 23/4-2019 kl. 10:34

Emne: Forvirret (25 år)

Hej. Jeg har aldrig prøvet det her før.
Men jeg står i en situation, hvor jeg er lidt forvirret. Min kæreste og jeg er ikke sammen mere. Der har været mange problemer, og det er kommet som en bombe. Han vil stadig gerne have mig i sit liv, fordi han stadig elsker mig over alt på jorden og altid vil gøre det.

Det, jeg gerne vil vide er, om man kan se, om vi kan have en chance for, at vi finder ud af det igen? Venlig hilsen fra Vægtkvinden

Kære Vægtkvinde,
 
På sin vis fortæller dit FØDSELSHOROSKOP om en lidt “gammeldags” pige, der i næsten alle livets tilskikkelser reagerer pænt og høfligt udadtil. Du kan snakke med alle mennesker uanset køn, status og deres ydre adfærd. Men INDEN I dig syder en vulkan, fuld af kraft og stærke lidenskaber, som du sandsynligvis ikke sætter ord på - måske ikke engang for dig selv. Men hvis en eller anden kommer for skade at træde dig eller dine kære for nær, ja, så kan du sandelig godt få sagt fra, så det forstås. Til alles overraskelse, som regel, dig selv inklusive.

Du er både velbegavet intellektuelt og velopdragen og har derudover nok også ambitioner om at “blive til noget”, dvs. få en god uddannelse med efterfølgende lederjob, med tiden.
 
Problemet, som du nu sidder fast i, hænger sammen med din indre vedholdenhed, udholdenhed eller på djærvt dansk: stædighed. Du nærmest KAN ikke glemme, og du VIL helst ikke heller. Din kærlighedsevne er meget stor, og dine moralnormer rimeligt afbalancerede; men ind i mellem kan du føle endog meget kraftig afsmag for et eller andet, og så begynder balladen.

Lad os kigge på SPØRGSMÅLSHOROSKOPET og se, hvilke yderligere oplysninger vi derved kan få. Du som spørger repræsenteres af MÅNEN, der denne dag befinder sig sent i Skytten, ganske tæt på Jupiter. De to “lykkeplaneter” (som man kaldte dem i gamle dage) sammen fortæller om dine “vilde” planer møntet på fremtiden evt. dit parforhold og/eller din uddannelse. Men just fornuftig, endsige jordbunden og praktisk, kan man bestemt ikke kalde denne sammenstilling, snarere lidt godtroende eller overoptimistisk.
 
Du vises desuden af kærlighedsplaneten VENUS, der i dag så afgjort er på udebane i Vædderen, hvor man stiller konkrete, hurtige krav til hende, og du skal knageme svare i en fart (hvilket jo ikke just er din stærkeste side).

Ham eks-kæresten vises af SATURN, der står ganske tæt på underverdenens hersker PLUTO, begge i Stenbukken og lige ved begyndelsen af 7. huset (= parforholdshuset). Ingen tvivl om, hvem der har bestemt jeres adskillelse hér! Han har sandt for dyden styr på tingene og gør præcis, som han lyster. Jeg fristes til at sige, at han afgjort ikke fylder for lidt, og han er fagligt dygtig om kompetent som få - men ikke specielt rar.
 
Ja, du har sandelig ret i, at du er forvirret for tiden. Måske har din hjerne ikke lyst til at fortælle dit hjerte, hvor grelt det står til med relationen til eks’en?

Svaret på dit spørgsmål er klart: du gør klogt i at komme videre med dit liv, UDEN ham. Jeg er noget skeptisk mht. alle de fine ord, han har svøbt dig ind i. Tjah, VISER han det i handling og ikke kun i ord? (Og jeg tænker ikke på sex… for dét kan han vel finde ud af, også så du bliver tilfreds.) Men ALT DET ANDET: nærhed, opmærksomhed og ømhed… dét er det væsentlige.
Held og lykke fremover, kære pige. Leena
 
 
 
Mail læst 2/7-2019
 
Hej igen Leena, undskyld, jeg ser da først nu at du har svaret. Beskeden må vist have gemt sig i spam-mappen. Jeg har faktisk to nye spørgsmål som presser sig meget på, er der mulighed for at jeg kan få svar på dem selvom der ikke er gået et halvt år siden sidst? Jeg synes de andre medier jeg har talt med har været vage og generaliserede i deres svar, hvorimod med dig vil jeg mene at du faktisk har ramt hovedet på sømmet. Så lad mig endelig vide om det kan lade sig gøre. Rigtig god sommer til dig! Kh Moderen.
 
Kære Moder,
Ser du: jeg er og har altid som voksen været et yderst konsekvent væsen. Derfor lyder responsen på din forspørgsel desværre: NEJ, jeg gør ikke undtagelser fra min regel om mindst 6 mdr. inden et nyt spørgsmål. Du må skrive igen i oktober, min ven.

Kærlig hilsen Leena
 
Mail læst 23/4 2019 kl. 08:20
Emne: Sorg ~ Hypnoterapi

Kære Leena. Jeg skriver, fordi du for år tilbage foreslog mig at prøve hypnoterapi. Det var ikke et råd, jeg fulgte op på, fordi jeg desværre ikke havde økonomien til det. Det har jeg nu, og derfor vil jeg gerne vide, om du fortsat kan se, at det vil være godt for mig, eller om jeg skal søge en anden form for terapi og/eller samtaler. Jeg kæmper med en stor sorg, som stadig fylder meget, selvom den er gledet naturligt i baggrunden, efter at jeg er blevet mor. Så jeg vil rigtigt gerne have professionel hjælp, men er i tvivl om hvilken. Umiddelbart synes jeg, hypnoterapi lyder som en god løsning, men det kan jo være, at du kan se nogle ændringer, der gør, at du finder et andet forslag bedre.

Og så et helt andet spørgsmål: jeg er under udredning for nogle diffuse somatiske symptomer, som efterhånden er meget dominerende i min hverdag. Den speciallæge, jeg senest har været hos, mener, at jeg bør udredes for neurologiske sygdomme. Har du mulighed for at se, om det er den rigtige retning at gå i? Jeg er drænet for energi det meste af tiden og har bare brug for en afklaring hurtigst muligt.

Til sidst vil jeg gerne spørge dig, om du mener, at jeg bør kontakte min søns bedsteforældre, så de har muligheden for at få en relation til ham? Jeg har meget længe overvejet, om jeg skulle gøre det eller ej, og jeg kan vist ikke rigtigt selv komme frem til et svar. Jeg er nervøs for, om det kan skade mere, end det gavner at kontakte dem. Tusind tak for hjælpen på forhånd.
Bedste hilsner fra Moderen
 
Kære Moder = Vædderkvinde,
 
Når jeg kigger på dit FØDSELSHOROSKOP kan jeg sandelig godt forstå, at du finder det særdeles hårdt fortsat at bære rundt på en stor sorg. Generelt har du indtil denne negative oplevelse været et glad, udadvendt og aktivt menneske, som det tilsyneladende var nærmest umuligt at vælte. MEN der er flere planetforbindelser, der antyder, at al denne styrke ofte er facade i højere grad end egentlig styrke. Med andre ord: du har villet forekomme glad og stærk, og så har du spillet den rolle til perfektion. Energien hertil har du jo haft rigeligt af, så du har næppe reflekteret meget over dette misforhold.

Dit væsens identitet SOLEN og din handlekraft MARS befinder sig begge i livskraftige og udadvendte tegn, men desværre angribes navnlig MÅNEN i Krebsen (dine følelsessvingninger) af SOLEN og desværre desuden af den uforudsigelige URANUS i Vandbæreren, der står tæt sammen med den hypersensitive NEPTUN sidst i Stenbukken.
 
Hér har vi roden til dine “somatiske sygdomme” og tillige grunden til, at du endnu ikke har formået at give slip på din sorg. Selvom vore læger i dagens Danmark kan virkelig meget, ligger der stadig mange endnu uafklarede “dårligdomme” i vores sind. Og desværre er ikke alle læger lige åbne over for den “alternative verdens” opfattelse af disse tilsyneladende “fejlprogrammeringer”, fordi de betragter dem med videnskabens nøgterne øjne.

Denne KREBSEMÅNE, du er født med, plages jævnt hen af “gode, gamle SATURN” (ham, der uafladeligt giver os opgaver/udfordringer, som vi ofte finder for store), og selvom Månen støttes af VENUS i Fiskene, angribes hun jo af oprørs- & balladeplaneten URANUS, der ofte indikerer risiko for at miste - især i samspil med Saturn. Allerede hér antydes det, at du kan miste en væsentlig følelsesmæssig tilknytning på et tidspunkt i dit liv.
 
Din tænkeplanet MERKUR står godt nok ret tæt sammen med Solen, men også han står i spænding til føromtalte URANUS/NEPTUN og til MÅNEN. Hans samspil med Fiske-Venus røber, at du kan have tendens til i dine private stunder at anskue fremtiden i et lovlig urealistisk, for ikke at sige pladderromantisk lys. For at fuldende billedet af en noget anløben tillid til den universelle kærlighed, står kærlighedsplaneten VENUS ganske vist ophøjet i Fiskenes tegn, ja, men hun narres af den fødte optimist JUPITER i sit eget tegn: Skytten. Den dag, hvor drømmesløret rives fra dine øjne, bliver faldet ned i sort fortvivlelse så meget desto dybere, fordi drømmen var SÅ sød!

Ja, det var baggrunden. Lad os nu analysere ØJEBLIKSHOROSKOPET for dit spørgsmål. Hér repræsenteres du som spørger af ASCENDANTEN i Tvillingernes tegn, hvor du nu har din MARS stående, lige over for din SKYTTEMÅNE, der igen støttes (narres) af JUPITER. Således bekræftes dit spørgsmål rent astrologisk. Planetherskeren over dette tegn JUPITER befinder sig på vej baglæns (set fra Jorden) gennem sin hersker position i 7. huset, der bl.a. omhandler ægteskab og tætte følelsesmæssige bindinger.
 
MÅNEN befinder sig i samme tegn og hus, og da hun også er repræsentant for dig i denne sag, viser horoskopet klart, at du sørger og - måske ganske bevidst - hænger fast i din status som (gætter jeg på:) tidligere gift kvinde og familiens kvindelige overhoved. Den dag, hvor Jupiter beslutter sig for at vende om og gå fremad (den 12/8 2019), kommer der tillige et energiskifte inden i dig; men det tager godt en uge, førend der virkelig kommer fart over feltet, så du skal nok ikke regne med en tydelig forandring før hen sidst i august.

Som du beskriver din tilstand i øjeblikket, tror jeg nok, at du gør klogest i at vente en tid endnu med at kontakte din søns bedsteforældre. Din begrundelse for ønsket er prisværdig; men din søn reagerer jo primært på dig og dine sindsstemninger. Derfor vil det være gunstigst at gennemgå et terapeutisk forløb, førend du realiserer denne plan, stille og roligt.

Nu kommer der en lille MORALSK OPSANG: hvad eller hvem håber du på skal komme og redde dig ud af situationen? Nej vel - lige præcis INGEN ANDEN END DU SELV! Det er dit liv og dermed dit ansvar. Udfordringer er hverken negative eller positive, de er udfordringer, dvs. nye ARBEJDSOPGAVER, som du kan finde lovlig krævende, men som til gengæld vil tvinge dig til at bruge af de udmærkede ressourcer, du er født med. Kun derved kan du vokse, blive mere hel og et bedre og stærkere menneske! Så hold op med at nyde din offerrolle… den har allerede varet for længe.
 
Hvis du - som jeg - tror på en højere mening med livet, eller en guddommelig magt, så BED OM HJÆLP til at klare den og komme videre med et aktivt og livsglad liv.
Læger, psykologer og psykiatere og deres pilleglas dutter ikke til ret meget. Ja, du kan let regne ud, at jeg holder fast i mit allerførste råd til dig: HYPNOTERAPI! Kom nu i gang, min pige. Du kan godt.
 
Til slut sender jeg dig mine varmeste tanker og gode ønsker for en levende og meningsfuld fremtid. Leena
 
Mail læst 2/7-2019

Hej igen Leena, undskyld, jeg ser da først nu at du har svaret. Beskeden må vist have gemt sig i spam-mappen. Jeg har faktisk to nye spørgsmål som presser sig meget på, er der mulighed for at jeg kan få svar på dem selvom der ikke er gået et halvt år siden sidst? Jeg synes de andre medier jeg har talt med har været vage og generaliserede i deres svar, hvorimod med dig vil jeg mene at du faktisk har ramt hovedet på sømmet. Så lad mig endelig vide om det kan lade sig gøre. Rigtig god sommer til dig! Kh Moderen.

Kære Moder,
Ser du: jeg er og har altid som voksen været et yderst konsekvent væsen. Derfor lyder responsen på din forspørgsel desværre: NEJ, jeg gør ikke undtagelser fra min regel om mindst 6 mdr. inden et nyt spørgsmål. Du må skrive igen i oktober, min ven.

Kærlig hilsen Leena
 
Okay, tak for svaret. Har du nogle gode kolleger i branchen som du har tiltro til? Jeg giver personligt ikke meget for berømmelse, så jeg er på bar bund mht hvem jeg bør henvende mig til, fordi jeg ikke har lyst til at blotte mig for den første og bedste jeg lige tilfældigvis har hørt om på tv.

Du må rette mig hvis jeg har misforstået noget, men hvis din
principfasthed skyldes at du ikke vil udarbejde for mange svar gratis, hvilket jeg sagtens kan forstå, så vil jeg gerne se om jeg kan overkomme den pris du sætter på et skriftligt klarsyn (kan ikke se en pris på dette på din hjemmeside?). Min økonomi er lidt stram lige nu, men spørgsmålene jeg brænder inde med, er af stor betydning for mit liv, så jeg er ikke i tvivl om at svarene vil være pengene værd, jeg er jo selvfølgelig bare nødt til at finde ud af om prisen er højere end det beløb jeg kan undvære.

Bedste hilsner, Moderen
 
Ja, kære Moder,
Min principfasthed hænger sammen med uheldige erfaringer med, at “relationen” mellem spørger og astrolog (= mig) udarter til en fortsættelsesroman - præcis som vores nu er i færd med.

Det har ikke så meget med det økonomiske udbytte for mig at gøre, for dét er virkelig ikke nogen guldgrube, tro mig. Og du gør jo, hvad du kan for IKKE at afsløre, hvem du er og måske opgive et telefonnummer, så vi i det mindste kunne tale sammen. Du véd jo heller ikke, hvor langt tid det tager mig at nedskrive et godt og fyldigt svar.

Jo, jeg kender et par dygtige og empatiske kolleger, der ville kunne hjælpe dig. Min nærmeste og bedste ven er Claus Houlberg, der både er astrolog pg psykoterapeut, og som jeg har samarbejdet med på ca. 15 bøger efterhånden. Han bor på Bornholm, men underviser og har konsultationer i København ca. hver 14. dag. Men i storbyen kan man jo selv sætte sine priser efter forgodtbefindende, og leverer IKKE varen gratis, som jeg herude på bøhlandet. I Københavns-området ligger prisen på 2.500 - 3.500 kr. hos de gode og dygtige. Jeg nærmer mig de 80 år til jul og har rigeligt til dagen og vejen - derfor føler jeg denne gratis brevkasse som en kær forpligtelse.

Jeg vil meget gerne komme dig imøde, men betingelsen er 1) at du opgiver dit rigtige navn og 2) og derudover et telefonnummer, så vi kan tale sammen. Jeg skal gerne ringe dig op, hvis du ønsker det. Men et længere skriftligt svar får du altså ikke, af to grunde. For det første bryder jeg mig ikke om at lægge mig fast på en kategorisk fortolkning af et horoskop som en fuldt-færdig-løsning-på-dit-problem. Og for det andet er mulighederne så mange og varierede, at DU SELV bør få muligheden for at VÆLGE den løsning, du finder gunstig eller passende.

Astrologien, som JEG foretrækker at bruge den, bør være en mulighed for belysning af og afklaring på spørgerens situation - IKKE en skæbnetung dom, der afsiges over den triste/ulykkelige/forvirrede spørger. Faktisk er det mig ofte en torn i øjet at måtte rådspørge øjeblikshoroskopet, der - i direkte modstrid imod hvad jeg lige skrev om “min” astrologi - som regel giver kontante svar efter mange tusind år gamle regler.

Så nu er bolden på din banehalvdel kære Moder. KH Leena
 
Mail læst 1/4-2019 kl. 17:53 fra en tidligere spørger. Jeg ringede til ham for at afklare, hvad han egentlig havde brug for hjælp til i sin udvikling, og vi talte sammen en rum tid.
 
Hej igen, Stenbukkemand, (29 år)

Siden vi taltes ved i telefonen, har jeg bl.a. tænkt over, hvad der muligvis kan føre dig videre ind i “den alternative jungle”. Derfor sender jeg dig titlerne på, hvad jeg finder er interessante bøger.

Herunder følger en liste med bøger inden for astrologi, clairvoyance og tarot, som du kan have gavn af at læse. Naturligvis er der udgivet et hav af denne særlige slags faglitteratur; men jeg har udvalgt dem, som jeg selv har haft glæde og nytte af. Så kig på dem, og find ud af, hvad du mener.

ASTROLOGI: selv begyndte jeg med Inge Kolding Trier: “Astrologi i dag”, bind 1 & 2. Resten er alle skrevet af Claus Houlberg:

"Horoskopets tegn" "Horoskopets planeter"

"Horoskopets huse" "Horoskopets aspekter"

"Horoskopets mønstre" "Horoskopets porte”. Alle udgivet (vistnok) efter år 2000. Og ALLE kan købes på Astrologihusets web-shop: www.astrologihuset.dk. (Ring evt. til kontoret og snak med søde Inger på: 36 45 05 45.)

Lidt senere kan du måske bruge:

“Udviklingsastrologi" (m. Steen Buddig) “Manifestationsastrologi"

"Dansk astrologis historie" & "Astrologisk filosofi".

CLAIRVOYANCE:

Steen Kofoed & Steen Krarup: "Sjælens Univers", 2002, Aschehoug. (IKKE 1. udgaven fra 1993, Borgen! 2. udgaven er langt fyldigere og indholdsmæssigt bedre.)

Gjertrud Berlon: "Mit liv som clairvoyant", 2001, SphinX.

Rikke Hertz & Christian Bølling: “Spirituel", 2018, Peoples Press.

TAROTKORT: Se, jeg véd jo ikke, hvilken slags kort du kan lide. Min favorit er CROWLEY. Til hans kort er den langt den fyldigste og bedste bog:

Ulrik Golodnoff & Søren Rasmussen: “Crowley Tarot ABC", 2009, Trumf Forlag. www.tarotakademiet.dk

Venlig hilsen Leena Wåle
 
Mail læst 18/3 2019 kl. 11:54:10
Emne: En svær tid (17 år)

Min nuværende situation er således, at jeg lige har taget orlov fra min HF, da jeg simpelthen ikke havde motivationen eller overskuddet. Så nu går jeg bare hjemme og venter på, at mit sæsonarbejde igen begynder.
 
Derudover har jeg en “papfar” (han har været min far, siden jeg var 3 år), der sidder i fængsel, og som jeg har det rigtig svært med. Jeg bor sammen med min mor.
 
Jeg har været single i et år; men jeg har sets med min ekskæreste i lidt over 2 måneder, og vi har det rigtig godt, selvom jeg ikke ved, om det bliver til mere.

Jeg har det enormt svært følelsesmæssigt: jeg kan ikke finde ud af, hvad jeg skal stille op med mig selv, eller hvem jeg er, osv.

Mit spørgsmål til dig er, hvad jeg skal stille op med ham ekskæresten? Vil det gavne eller ødelægge? Og er dét det rigtige, jeg har gang i, men også mit valg ang. min skole?
Håber, at du vil svare så godt, du kan. Krebsepigen
 
Kære Krebsepige,
 
Ved første øjekast må jeg give sandelig dig ret i, at du i denne inkarnation (for jeg er overbevist om, at vi fødes igen og igen tusindvis af gange), har fundet nogle betragtelige udfordringer at handskes med. Den kendsgerning synes du i denne tid at blive stadigt mere klar over, og så ung, som du er, må du selv kæmpe dig igennem til en erkendelse af, “hvem og hvad du er”.

Du er først og sidst et ægte FØLE-MENNESKE, som aldrig har været vant til overflod, endsige luksus på nogen måde. Man kan jo ikke påstå, at du fra din spæde barndom er blevet overøst med kærlighed og omsorg - tværtimod faktisk! Næ, du har tidligt lært at affinde dig med situationen på en nogenlunde snusfornuftig måde og bestræber dig stedse på at få det bedste ud af de forhåndenværende muligheder.
 
Vi kan vel være enige om, at din “familiesituation” langtfra er optimal: ingen ordentlig farfigur, og en mor, som efter dit FØDSELSHOROSKOP at dømme aldrig rigtigt er for dig. Enten er hun på arbejde eller fraværende af andre grunde (muligvis svagt helbred) og i hvert fald har hun en aldeles misforstået opfattelse af, hvilken slags mand, hun har brug for ved sin side. Hun kan ikke have megen selvagtelse, hvis jeg kan dømme ud fra din “papfars” standard.

Altså må du “klare ærterne alene”. Dit middel til at komme igennem/videre er i høj grad dine talegaver, dit snakketøj, om du vil. Og da du har ret let ved at lære, er din indsamlede videnssum som 17-årig ganske betragtelig. Derfor finder jeg det (som tidligere gymnasielærer gennem 35 år) særlig trist, at du (midlertidigt) har droppet din uddannelse. For den er jo dit bedste kort, hvis du med tiden skal kunne opnå det tilfredsstillende livsniveau, du så rigeligt har fortjent.

Hvis du skal komm
Leena Wåle | Holmevej 83, Brandelev, 4700 Næstved - Danmark | Tlf.: +45 61 46 50 82 | astroclaris@gmail.com