Brevkasse

Du kender det ud og ind: tankerne myldrer gennem din hjerne, men du kommer ikke frem til et klart svar. Måske er du en smule nærtagende eller stoler ikke ganske på, at familie og venner vil kunne forstå, endsige hjælpe dig ud af dit dilemma.
 
I så fald kan du skrive til mig, der har 33 års erfaring som professionel astrolog og har tavshedspligt. Beskriv din situation, helst med detaljer som: er du i parforhold, har du børn, er du i arbejde, hvordan bor du, hvordan kører økonomien, eller hvor blev den seksuelle lyst af?
 
1. Du går bare ind på den sidste side yderst til højre blandt fanebladene, kaldet "Kontakt" og udfylder skemaet, tryk på "Send", og så får jeg mailen ganske kort efter. For at komplettere min opfattelse af dig, så vær rar at beskrive din aktuelle situation efter bedste evne, helst med din personlige oplevelse midt i den!
 
2. Jeg har brug for at vide din fødselsdato, -måned, -år og tidspunktet på døgnet (helst inden for 15 minutter) & fødselsbyen - SAMT den by, du skriver fra. Vær rar desuden at angive, HVOR/HVEM du har fødselstidspunktet fra: nøjagtighed er vigtigt!
 
3. Denne service er fuldstændig GRATIS, så vær overbærende med mig, hvis det skulle vare nogle dage med svaret. Jeg arbejder også ofte med oversættelse af bøger og korrekturlæsning af samme.
 
4. Husk at opgive din mail-adresse, for ellers kan jeg ikke svare dig direkte eller få yderligere oplysninger, hvis jeg får brug for det.
 
Her kommer de seneste svar anført i kronologisk rækkefølge:
 
Mail læst 25/4-2019 kl. 12:52
Emne: Gravid? (42 år)

Jeg skriver til dig, fordi jeg vil spørge: Kan du se, om jeg bliver gravid igen, og hvordan det vil gå?
Med venlig hilsen Vægtkvinden

Kære Vægtkvinde,
Eftersom jeg tror, du er den kvinde, som allerede flere gange tidligere har spurgt mig om forskellige emner, undlader jeg at tolke dit FØDSELSHOROSKOP, hvorfor jeg går direkte videre til SPØRGSMÅLSHOROSKOPET og hvad dét kan fortælle.
 
Hér repræsenteres du af SOLEN, der jo i denne måned går gennem Tyrens frugtbare tegn, hvor han normalt er i godt humør, nyder livet og især de materielle behageligheder som god mad og drikke, selskabelighed og især hygge.
 
MEN desværre angribes han af uromageren URANUS, hvis typiske reaktion på alting er at lave rav i den. Hvis du f.eks. bliver gravid, vil han gøre sit bedste for at fremprovokere en abort.

Du repræsenteres endvidere af MÅNEN, der uheldigvis befinder sig klods op og ned ad SATURN i dennes tegn Stenbukken, og - for nu at gøre katastrofen ganske klar - også ad PLUTO. De to banditter, som begge har det helt udmærket, rotter sig sammen om at pine livet af din stakkels Måne.

Et evt. nyt lille barn vises af Skyttens tegn og dettes planethersker JUPITER, der på det smukkeste befinder sig i sit eget tegn, men er desværre for nyligt vendt om for indtil den 12/8 at gå tilbage for at afklare et eller andet. Også han plages af en yderplanet, nemlig NEPTUN, der står i et ret så skarpt konfliktaspekt til ham, og Neptun er berygtet for at skuffe folk og fæ. Bedst, som de tror, alting vil flaske sig efter deres eget forgodtbefindende, kaster en eller anden en kæp i hjulet, så forehavendet mislykkes.

Flere faktorer peger på, at du rent fysisk arbejder alt, alt for meget, ja, slider dig selv op, kunne jeg fristes til at sige. Så på hele tre fronter fortæller dette øjebliks-horoskop med al mulig tydelighed, at du IKKE bliver gravid igen. Skulle det alligevel lykkes for dig, vil du sandsynligvis miste fosteret undervejs - beklager.

Afslutningsvis sender jeg dig mange kærlige tanker og de bedste ønsker for en positiv fremtid. Leena
 
Mail læst 28/4-2019 kl. 12:12:45
Emne: Fremtidsudsigt? (39 år)

Hej Leena. Sidste år i februar skrev jeg til dig, da jeg var midt i en livskrise. Meget er sket siden. Jeg har det fantastisk godt i dag og har fundet mig selv på både det spirituelle plan og her på Jorden. Som hypersensitiv har jeg fundet min plads og véd, at jeg kan gøre en forskel for andre mennesker.

Samtidigt er en drøm gået i opfyldelse, hvor jeg sammen med en af mine bedste venner turnerer land og rige rundt med revyviser. Jeg er glad for at tage ud at optræde, og vi er så heldige, at der hele tiden dukker nye jobs op ude i fremtiden. Jeg kan mærke, hvor meget jeg brænder for det, og jeg oplever, at vi har mulighed for at udvikle og skabe nye forestillinger og koncepter ud fra det, vi allerede er i gang med. Jeg håber at kunne møde nye mennesker inden for branchen og komme videre. Vores turnéer er også noget, der fylder meget.

Jeg er glad for mit faste arbejde som musikunderviser; men jeg føler, at jeg snart står ved en skillevej, hvor jeg ikke kan klare begge dele på fuld tid. Derfor er mit spørgsmål, om jeg skal satse mere på den kreative, kunstneriske vej? Er der udsigt til, at det kan udvikle sig?

Mange hilsner fra Jomfrukvinden

Kære Jomfrukvinde,

Vi kaster os straks over SPØRGSMÅLSHOROSKOPET, og hér møder vi øjeblikkeligt en stor og væsentlig hindring, nemlig at MÅNEN i Vandbæreren er nået så langt frem i tegnet, at hun “går i tomgang”. Hér får du en uddybning af, hvad det vil sige:

Du har nok bemærket, at jeg altid anfører det tidspunkt, på hvilket jeg har læst og forstået spørgemailen, for det er det tidspunkt, som jeg opstiller spørgsmåls-horoskopet for. Og det kan være 10 minutter, efter at spørgeren har sendt mailen, eller næste dags morgen/formiddag afhængigt af, hvor meget jeg har at gøre før dagens “arbejde”. Således bliver det et "samspil af tilfældigheder”, der afgør, hvornår mailen læses - og således er det hverken dig eller mig, der bevidst bestemmer, hvor Månen befinder sig, når jeg læser din mail.

Når jeg skriver, at SPØRGSMÅLSHOROSKOPET ikke tillader mig at svare dig, er det, fordi vi igen har en MÅNE, der går i tomgang. Månen bevæger sig 11-14 grader i døgnet, og da hvert tegn dækker 30 grader, siger det sig selv, at fænomenet optræder hver 2./3. dag, så det er der intet unormalt i. Jeg repeterer lige, hvad mine gode kolleger Louise Kirsebom & Johan Hjelmborg skriver herom i deres bog “Øjeblikshoroskopet”:

“Under sin vandring gennem hvert tegn danner Månen en række aspekter (planetforbindelser), der fortæller om udviklingsforløbet for den pågældende klient eller selve spørgsmålet, hvis et sådant er stillet. (…)
Men efter at sidste hovedaspekt er blevet dannet, og før den går ind i det næste tegn, befinder Månen sig i en slags tomrum - den går “i tomgang”. Dette er en af de klassiske tydnings-indskrænknings-konditioner, ifølge hvilken astrologen bør være forsigtig, og traditionen leverer denne tydning: “der sker intet” - hvilket dog skal tages med et vist forbehold.
Som altid, når en planet er ved at skifte tegn, må man regne med, at forudsætningerne for dens virke kommer til at ændres. Det er derfor ikke muligt ud fra de givne omstændigheder at levere et klart eller entydigt svar.
Traditionen siger, at en Måne i tomgang trøster den bekymrede og slår koldt vand i blodet på den håbefulde, for hverken det, som man frygter eller håber, kommer til at ske.”

I dette spørgsmålshoroskop har du SATURN og PLUTO (de to store “slemme drenge”) stående tæt sammen i Saturns tegn Stenbukken og i 6. huset (= de daglige rutiner, arbejdsområder og kolleger). Dét indikerer, at du sandsynligvis selv oplever, at du driver lidt rovdrift på dine egne kræfter - og derfor må du vælge, hvilken af dine to erhvervsgrene du bør koncentrere dig om i fremtiden.

Derudover er drillepinden/den synske/musiske NEPTUN i Fiskene på vej hen over din fødsels-Måne og dermed tillige i konflikt med dine 4 planeter i Jomfruen: MERKUR, SOL, SATURN & VENUS.

Mit RÅD lyder derfor: LYT til din egen indre stemme og VENT med at træffe større beslutninger, til du føler dig mere afklaret. (Du behøver jo ikke altid har FULD kontrol over alting!) Og brug derpå din udmærkede Jomfru-SATURN til at skelne skidt fra snot, så at sige.

De kærligste hilsner og pøj-pøj fremover.
Leena
 
Mail læst 23/4-2019 kl. 10:34

Emne: Forvirret (25 år)

Hej. Jeg har aldrig prøvet det her før.
Men jeg står i en situation, hvor jeg er lidt forvirret. Min kæreste og jeg er ikke sammen mere. Der har været mange problemer, og det er kommet som en bombe. Han vil stadig gerne have mig i sit liv, fordi han stadig elsker mig over alt på jorden og altid vil gøre det.

Det, jeg gerne vil vide er, om man kan se, om vi kan have en chance for, at vi finder ud af det igen? Venlig hilsen fra Vægtkvinden

Kære Vægtkvinde,
 
På sin vis fortæller dit FØDSELSHOROSKOP om en lidt “gammeldags” pige, der i næsten alle livets tilskikkelser reagerer pænt og høfligt udadtil. Du kan snakke med alle mennesker uanset køn, status og deres ydre adfærd. Men INDEN I dig syder en vulkan, fuld af kraft og stærke lidenskaber, som du sandsynligvis ikke sætter ord på - måske ikke engang for dig selv. Men hvis en eller anden kommer for skade at træde dig eller dine kære for nær, ja, så kan du sandelig godt få sagt fra, så det forstås. Til alles overraskelse, som regel, dig selv inklusive.

Du er både velbegavet intellektuelt og velopdragen og har derudover nok også ambitioner om at “blive til noget”, dvs. få en god uddannelse med efterfølgende lederjob, med tiden.
 
Problemet, som du nu sidder fast i, hænger sammen med din indre vedholdenhed, udholdenhed eller på djærvt dansk: stædighed. Du nærmest KAN ikke glemme, og du VIL helst ikke heller. Din kærlighedsevne er meget stor, og dine moralnormer rimeligt afbalancerede; men ind i mellem kan du føle endog meget kraftig afsmag for et eller andet, og så begynder balladen.

Lad os kigge på SPØRGSMÅLSHOROSKOPET og se, hvilke yderligere oplysninger vi derved kan få. Du som spørger repræsenteres af MÅNEN, der denne dag befinder sig sent i Skytten, ganske tæt på Jupiter. De to “lykkeplaneter” (som man kaldte dem i gamle dage) sammen fortæller om dine “vilde” planer møntet på fremtiden evt. dit parforhold og/eller din uddannelse. Men just fornuftig, endsige jordbunden og praktisk, kan man bestemt ikke kalde denne sammenstilling, snarere lidt godtroende eller overoptimistisk.
 
Du vises desuden af kærlighedsplaneten VENUS, der i dag så afgjort er på udebane i Vædderen, hvor man stiller konkrete, hurtige krav til hende, og du skal knageme svare i en fart (hvilket jo ikke just er din stærkeste side).

Ham eks-kæresten vises af SATURN, der står ganske tæt på underverdenens hersker PLUTO, begge i Stenbukken og lige ved begyndelsen af 7. huset (= parforholdshuset). Ingen tvivl om, hvem der har bestemt jeres adskillelse hér! Han har sandt for dyden styr på tingene og gør præcis, som han lyster. Jeg fristes til at sige, at han afgjort ikke fylder for lidt, og han er fagligt dygtig om kompetent som få - men ikke specielt rar.
 
Ja, du har sandelig ret i, at du er forvirret for tiden. Måske har din hjerne ikke lyst til at fortælle dit hjerte, hvor grelt det står til med relationen til eks’en?

Svaret på dit spørgsmål er klart: du gør klogt i at komme videre med dit liv, UDEN ham. Jeg er noget skeptisk mht. alle de fine ord, han har svøbt dig ind i. Tjah, VISER han det i handling og ikke kun i ord? (Og jeg tænker ikke på sex… for dét kan han vel finde ud af, også så du bliver tilfreds.) Men ALT DET ANDET: nærhed, opmærksomhed og ømhed… dét er det væsentlige.
Held og lykke fremover, kære pige. Leena
 
 
Mail læst 23/4 2019 kl. 08:20
Emne: Sorg ~ Hypnoterapi

Kære Leena. Jeg skriver, fordi du for år tilbage foreslog mig at prøve hypnoterapi. Det var ikke et råd, jeg fulgte op på, fordi jeg desværre ikke havde økonomien til det. Det har jeg nu, og derfor vil jeg gerne vide, om du fortsat kan se, at det vil være godt for mig, eller om jeg skal søge en anden form for terapi og/eller samtaler. Jeg kæmper med en stor sorg, som stadig fylder meget, selvom den er gledet naturligt i baggrunden, efter at jeg er blevet mor. Så jeg vil rigtigt gerne have professionel hjælp, men er i tvivl om hvilken. Umiddelbart synes jeg, hypnoterapi lyder som en god løsning, men det kan jo være, at du kan se nogle ændringer, der gør, at du finder et andet forslag bedre.

Og så et helt andet spørgsmål: jeg er under udredning for nogle diffuse somatiske symptomer, som efterhånden er meget dominerende i min hverdag. Den speciallæge, jeg senest har været hos, mener, at jeg bør udredes for neurologiske sygdomme. Har du mulighed for at se, om det er den rigtige retning at gå i? Jeg er drænet for energi det meste af tiden og har bare brug for en afklaring hurtigst muligt.

Til sidst vil jeg gerne spørge dig, om du mener, at jeg bør kontakte min søns bedsteforældre, så de har muligheden for at få en relation til ham? Jeg har meget længe overvejet, om jeg skulle gøre det eller ej, og jeg kan vist ikke rigtigt selv komme frem til et svar. Jeg er nervøs for, om det kan skade mere, end det gavner at kontakte dem. Tusind tak for hjælpen på forhånd.
Bedste hilsner fra Moderen
 
Kære Moder = Vædderkvinde,
 
Når jeg kigger på dit FØDSELSHOROSKOP kan jeg sandelig godt forstå, at du finder det særdeles hårdt fortsat at bære rundt på en stor sorg. Generelt har du indtil denne negative oplevelse været et glad, udadvendt og aktivt menneske, som det tilsyneladende var nærmest umuligt at vælte. MEN der er flere planetforbindelser, der antyder, at al denne styrke ofte er facade i højere grad end egentlig styrke. Med andre ord: du har villet forekomme glad og stærk, og så har du spillet den rolle til perfektion. Energien hertil har du jo haft rigeligt af, så du har næppe reflekteret meget over dette misforhold.

Dit væsens identitet SOLEN og din handlekraft MARS befinder sig begge i livskraftige og udadvendte tegn, men desværre angribes navnlig MÅNEN i Krebsen (dine følelsessvingninger) af SOLEN og desværre desuden af den uforudsigelige URANUS i Vandbæreren, der står tæt sammen med den hypersensitive NEPTUN sidst i Stenbukken.
 
Hér har vi roden til dine “somatiske sygdomme” og tillige grunden til, at du endnu ikke har formået at give slip på din sorg. Selvom vore læger i dagens Danmark kan virkelig meget, ligger der stadig mange endnu uafklarede “dårligdomme” i vores sind. Og desværre er ikke alle læger lige åbne over for den “alternative verdens” opfattelse af disse tilsyneladende “fejlprogrammeringer”, fordi de betragter dem med videnskabens nøgterne øjne.

Denne KREBSEMÅNE, du er født med, plages jævnt hen af “gode, gamle SATURN” (ham, der uafladeligt giver os opgaver/udfordringer, som vi ofte finder for store), og selvom Månen støttes af VENUS i Fiskene, angribes hun jo af oprørs- & balladeplaneten URANUS, der ofte indikerer risiko for at miste - især i samspil med Saturn. Allerede hér antydes det, at du kan miste en væsentlig følelsesmæssig tilknytning på et tidspunkt i dit liv.
 
Din tænkeplanet MERKUR står godt nok ret tæt sammen med Solen, men også han står i spænding til føromtalte URANUS/NEPTUN og til MÅNEN. Hans samspil med Fiske-Venus røber, at du kan have tendens til i dine private stunder at anskue fremtiden i et lovlig urealistisk, for ikke at sige pladderromantisk lys. For at fuldende billedet af en noget anløben tillid til den universelle kærlighed, står kærlighedsplaneten VENUS ganske vist ophøjet i Fiskenes tegn, ja, men hun narres af den fødte optimist JUPITER i sit eget tegn: Skytten. Den dag, hvor drømmesløret rives fra dine øjne, bliver faldet ned i sort fortvivlelse så meget desto dybere, fordi drømmen var SÅ sød!

Ja, det var baggrunden. Lad os nu analysere ØJEBLIKSHOROSKOPET for dit spørgsmål. Hér repræsenteres du som spørger af ASCENDANTEN i Tvillingernes tegn, hvor du nu har din MARS stående, lige over for din SKYTTEMÅNE, der igen støttes (narres) af JUPITER. Således bekræftes dit spørgsmål rent astrologisk. Planetherskeren over dette tegn JUPITER befinder sig på vej baglæns (set fra Jorden) gennem sin hersker position i 7. huset, der bl.a. omhandler ægteskab og tætte følelsesmæssige bindinger.
 
MÅNEN befinder sig i samme tegn og hus, og da hun også er repræsentant for dig i denne sag, viser horoskopet klart, at du sørger og - måske ganske bevidst - hænger fast i din status som (gætter jeg på:) tidligere gift kvinde og familiens kvindelige overhoved. Den dag, hvor Jupiter beslutter sig for at vende om og gå fremad (den 12/8 2019), kommer der tillige et energiskifte inden i dig; men det tager godt en uge, førend der virkelig kommer fart over feltet, så du skal nok ikke regne med en tydelig forandring før hen sidst i august.

Som du beskriver din tilstand i øjeblikket, tror jeg nok, at du gør klogest i at vente en tid endnu med at kontakte din søns bedsteforældre. Din begrundelse for ønsket er prisværdig; men din søn reagerer jo primært på dig og dine sindsstemninger. Derfor vil det være gunstigst at gennemgå et terapeutisk forløb, førend du realiserer denne plan, stille og roligt.

Nu kommer der en lille MORALSK OPSANG: hvad eller hvem håber du på skal komme og redde dig ud af situationen? Nej vel - lige præcis INGEN ANDEN END DU SELV! Det er dit liv og dermed dit ansvar. Udfordringer er hverken negative eller positive, de er udfordringer, dvs. nye ARBEJDSOPGAVER, som du kan finde lovlig krævende, men som til gengæld vil tvinge dig til at bruge af de udmærkede ressourcer, du er født med. Kun derved kan du vokse, blive mere hel og et bedre og stærkere menneske! Så hold op med at nyde din offerrolle… den har allerede varet for længe.
 
Hvis du - som jeg - tror på en højere mening med livet, eller en guddommelig magt, så BED OM HJÆLP til at klare den og komme videre med et aktivt og livsglad liv.
Læger, psykologer og psykiatere og deres pilleglas dutter ikke til ret meget. Ja, du kan let regne ud, at jeg holder fast i mit allerførste råd til dig: HYPNOTERAPI! Kom nu i gang, min pige. Du kan godt.
 
Til slut sender jeg dig mine varmeste tanker og gode ønsker for en levende og meningsfuld fremtid. Leena
 
Mail læst 1/4-2019 kl. 17:53 fra en tidligere spørger. Jeg ringede til ham for at afklare, hvad han egentlig havde brug for hjælp til i sin udvikling, og vi talte sammen en rum tid.
 
Hej igen, Stenbukkemand, (29 år)

Siden vi taltes ved i telefonen, har jeg bl.a. tænkt over, hvad der muligvis kan føre dig videre ind i “den alternative jungle”. Derfor sender jeg dig titlerne på, hvad jeg finder er interessante bøger.

Herunder følger en liste med bøger inden for astrologi, clairvoyance og tarot, som du kan have gavn af at læse. Naturligvis er der udgivet et hav af denne særlige slags faglitteratur; men jeg har udvalgt dem, som jeg selv har haft glæde og nytte af. Så kig på dem, og find ud af, hvad du mener.

ASTROLOGI: selv begyndte jeg med Inge Kolding Trier: “Astrologi i dag”, bind 1 & 2. Resten er alle skrevet af Claus Houlberg:

"Horoskopets tegn" "Horoskopets planeter"

"Horoskopets huse" "Horoskopets aspekter"

"Horoskopets mønstre" "Horoskopets porte”. Alle udgivet (vistnok) efter år 2000. Og ALLE kan købes på Astrologihusets web-shop: www.astrologihuset.dk. (Ring evt. til kontoret og snak med søde Inger på: 36 45 05 45.)

Lidt senere kan du måske bruge:

“Udviklingsastrologi" (m. Steen Buddig) “Manifestationsastrologi"

"Dansk astrologis historie" & "Astrologisk filosofi".

CLAIRVOYANCE:

Steen Kofoed & Steen Krarup: "Sjælens Univers", 2002, Aschehoug. (IKKE 1. udgaven fra 1993, Borgen! 2. udgaven er langt fyldigere og indholdsmæssigt bedre.)

Gjertrud Berlon: "Mit liv som clairvoyant", 2001, SphinX.

Rikke Hertz & Christian Bølling: “Spirituel", 2018, Peoples Press.

TAROTKORT: Se, jeg véd jo ikke, hvilken slags kort du kan lide. Min favorit er CROWLEY. Til hans kort er den langt den fyldigste og bedste bog:

Ulrik Golodnoff & Søren Rasmussen: “Crowley Tarot ABC", 2009, Trumf Forlag. www.tarotakademiet.dk

Venlig hilsen Leena Wåle
 
Mail læst 18/3 2019 kl. 11:54:10
Emne: En svær tid (17 år)

Min nuværende situation er således, at jeg lige har taget orlov fra min HF, da jeg simpelthen ikke havde motivationen eller overskuddet. Så nu går jeg bare hjemme og venter på, at mit sæsonarbejde igen begynder.
 
Derudover har jeg en “papfar” (han har været min far, siden jeg var 3 år), der sidder i fængsel, og som jeg har det rigtig svært med. Jeg bor sammen med min mor.
 
Jeg har været single i et år; men jeg har sets med min ekskæreste i lidt over 2 måneder, og vi har det rigtig godt, selvom jeg ikke ved, om det bliver til mere.

Jeg har det enormt svært følelsesmæssigt: jeg kan ikke finde ud af, hvad jeg skal stille op med mig selv, eller hvem jeg er, osv.

Mit spørgsmål til dig er, hvad jeg skal stille op med ham ekskæresten? Vil det gavne eller ødelægge? Og er dét det rigtige, jeg har gang i, men også mit valg ang. min skole?
Håber, at du vil svare så godt, du kan. Krebsepigen
 
Kære Krebsepige,
 
Ved første øjekast må jeg give sandelig dig ret i, at du i denne inkarnation (for jeg er overbevist om, at vi fødes igen og igen tusindvis af gange), har fundet nogle betragtelige udfordringer at handskes med. Den kendsgerning synes du i denne tid at blive stadigt mere klar over, og så ung, som du er, må du selv kæmpe dig igennem til en erkendelse af, “hvem og hvad du er”.

Du er først og sidst et ægte FØLE-MENNESKE, som aldrig har været vant til overflod, endsige luksus på nogen måde. Man kan jo ikke påstå, at du fra din spæde barndom er blevet overøst med kærlighed og omsorg - tværtimod faktisk! Næ, du har tidligt lært at affinde dig med situationen på en nogenlunde snusfornuftig måde og bestræber dig stedse på at få det bedste ud af de forhåndenværende muligheder.
 
Vi kan vel være enige om, at din “familiesituation” langtfra er optimal: ingen ordentlig farfigur, og en mor, som efter dit FØDSELSHOROSKOP at dømme aldrig rigtigt er for dig. Enten er hun på arbejde eller fraværende af andre grunde (muligvis svagt helbred) og i hvert fald har hun en aldeles misforstået opfattelse af, hvilken slags mand, hun har brug for ved sin side. Hun kan ikke have megen selvagtelse, hvis jeg kan dømme ud fra din “papfars” standard.

Altså må du “klare ærterne alene”. Dit middel til at komme igennem/videre er i høj grad dine talegaver, dit snakketøj, om du vil. Og da du har ret let ved at lære, er din indsamlede videnssum som 17-årig ganske betragtelig. Derfor finder jeg det (som tidligere gymnasielærer gennem 35 år) særlig trist, at du (midlertidigt) har droppet din uddannelse. For den er jo dit bedste kort, hvis du med tiden skal kunne opnå det tilfredsstillende livsniveau, du så rigeligt har fortjent.

Hvis du skal komme helskindet gennem din øjeblikkelige krise (= valgsituation, betyder ordet oprindeligt på græsk), kræver det en betydelig fastholdenhed/udholdenhed/beslutsomhed. Og hér peger dit horoskop på et problem, for du kan mobilisere en fantastisk arbejdsindsats, hvis du brænder for en sag. Men hvis denne indre glød slukkes, dør din arbejdsiver med det samme. Og du kan meget vel have sammensparet en (såre forståelig) og kraftig modvilje imod vore etablerede danske værdinormer, som kan forhindre dig i at nå så langt, som din naturlig begavelse ellers vil kunne føre dig.
 
Denne inderligt selvmodsigende energi kan også komme til udtryk i dit forhold til de dér sære størrelser, vi kalder mænd. “Du vil, og vil dog ikke!”

Lad mig nu se på, hvilke informationer SPØRGSMÅLSHO-ROSKOPET vil bringe. Hér falder det straks i øjnene, at din tænkeplanet, MERKUR, for tiden (set fra Jorden) bevæger sig baglæns i forhold til de øvrige 9 planeter, vi plejer at analysere. Desuden befinder han sig skidt i Fiskenes superfølsomme tegn, hvor han oven i købet bliver overstrålet af FISKESOLEN på den ene side og NEPTUN, Fiskenes planethersker på den anden. Denne stakkels ganske unge, knap nok kønsmodne, fyr kan derfor ikke tænke to sammenhængende tanker, men falder hen i melankoli, selvmedlidenhed og drømme uden mening i. Ja, så tydeligt markerer dette øjeblikshoroskop din aktuelle sindsstemning!

HVAD GØR SÅ EN KLOG? Denne gamle kone råder dig til IKKE at prøve at træffe nogen som helst væsentlige beslutninger lige nu og hér. Merkur vender rundt sidst i marts, men han kommer først op i “normal” hastighed ca. 10 dage inde i april, og først da kan du begynde at stole på din sædvanlige, glimrende forstand.

Hvad du stiller op med ham din (vistnok) eks-kæreste, hverken kan eller vil jeg blande mig i. Blot må jeg tilstå, at også jeg (engang for længe, længe siden) handlede lige så ufornuftigt som du, fordi jeg savnede nærheden og sex sammen med min eks-partner. Naturligvis vidste jeg godt, at det ikke drejede sig om sand kærlighed, men snarere velbehag og nydelse, også kaldet “vores begærnatur”… men min krop bestemte over min i øvrigt gode forstand.

Ja, nu håber jeg at have givet dig en del nyttige informationer om dig selv… og sender dig mange kærlige tanker.
Leena
 
Mail læst 12-03-2019 kl. 17:03:35
Emne: Kærlighed (63 år)

Hej, jeg har en søn født i marts 1985, jeg har fast job, men er sygemeldt pga. et kræftforløb, som begyndte i 2017. Jeg vender tilbage til jobbet medio marts og skulle være på fuld tid igen sidst i maj. Jeg har været single i snart (tror jeg) godt 15 år.

Mine spørgsmål til dig er: Er det i år, at jeg møder den eneste ene, eller hvornår? Jeg er skrevet op til en anden lejlighed. Kan du se, hvornår jeg flytter, og vil jeg klare det økonomisk? Kan du se i horoskopet, hvornår jeg bliver farmor, og kan du se, hvorlænge jeg bliver i jobbet? Kan du evt. se mere?

Tak for det, du gør. Mange hilsner og tak Vandbærerkvinden
(Efter at være blevet gjort opmærksom på, at jeg jo kun besvarer ét spørgsmål per gang, valgte Vandbærerkvinden så at fokusere på kærligheden.)

Kære Vandbærerkvinde,

Dit FØDSELSHOROSKOP røber ganske tydeligt, at du gennem det meste af dit liv sandelig må have haft dit at slås med af den simple grund, at du ud af de 10 planeter, vi astrologer normalt arbejder med, har hele 8 anbragt i de udadvendte og ret utålmodige tegn, og kun 2 i de resterende indadvendte, langsommere og mere følsomme tegn.

Disse 10 planeter forbinder sig indbyrdes på både harmonisk og uharmonisk vis, og du må siges at være en handlekraftig person, der desuden tænker rimelig hurtigt. Møder du modstand, kan du sable modparten ned i sokkehøjde i få, præcise ord, og du har nok også af og til slået fra dig i rent fysisk forstand. Du er, kort sagt, ikke ganske nem at leve sammen med.

Desværre ser det ud til, at du hænger fast i nogle urealistiske fantasier - navnlig hvad angår kærlighed - ja det virker, som om du partout VIL have, at virkeligheden skal bøje sig for dine ønsker. (Det har den aldrig gjort i mit liv, skønt også jeg drømmer iblandt!)

Du har tilsyneladende ikke noget besvær med at tiltrække mænd, men du synes at foretrække en mandetype, der vil have tingene på sin egen måde, og som forstår at argumentere for sine synspunkter, en velbegavet fyr ganske enkelt. Pudsigt nok har du selv et udpræget “forskergen”, dvs. at du på ingen tid kan gribes af en brændende lyst til at udtænke nye måder at gribe problemer an på, leve éns hverdagsliv anderledes f.eks., eller hvordan et tidssvarende parforhold kan/skal forløbe. Ja, du er sandelig et interessant individ.

En del af problemet ser for mig ud til at ligge i din græsselige fastholdenhed - især i forhold, der omhandler dit hjem, dit barn & familien, og du kommer nok meget let til at fylde for meget i familierelationen. Ja, ikke i fysisk, men i psykisk forstand. Der bliver simpelthen ikke plads nok til ham, og når du sammenligner dette med beskrivelsen af den mand, du falder for/tiltrækker, kan du selv se misforholdet. Ingen velbegavet og veluddannet mand vil finde sig i den relativt korte snor, du giver ham i familien. (Naturligvis kan dette “magtforhold” overføres på den seksuelle relation, i retning af S & M, men det går jeg nu let hen over.)

ØJEBLIKSHOROSKOPET taler sit tydelige sprog om det, som jeg ville kalde din “manglende ydmyghed” over for Universet, de Kosmiske love eller Kærligheden (med stort K). Netop i marts måned i år vil den dag, hvor vi har FULDMÅNE, for dig opleves ekstremt spændingsfyldt, og fra gammel tid regnes Fuldmånen traditionelt for uheldssvanger eller ildevarslende. Helt så strengt opfatter jeg den ikke, men det psykiske energiniveau bliver meget højt netop den dag, og så måtte du jo rådspørge en “gammel rotte i faget”. (Den markerer tillige begyndelsen på “sommertiden”, hvorefter vi må vænne os til at stå en time tidligere op.) Denne fuldmåne er det sidste, men ikke det eneste aspekt, der udsiger noget om parforhold. For inden da, den 16. og den 21. marts infinder der sig to spændinger, nemlig mellem MERKUR i Fiskene og JUPITER i Skytten, og desuden den mellem den klassiske “kvinde-planet” VENUS i Vandbæreren og den klassiske “mande-planet” MARS i Tyren. Ingen af disse to henviser decideret il en amourøs oplevelse, snarere en mindre, verbal krig.

Det er bemærkelsesværdigt, at MÅNEN (der repræsenterer dig) befinder sig i Vægtens harmonisøgende og sociale tegn, hvor hun føler sig helt klar til en kærlighedsaffære og da gerne med den overfor stående VÆDDERSOL, som vi ofte tolker som “manden” i en kvindes liv; han har lige sneget sig ind i Vædderen hvor du i dit fødselshoroskop har både MÅNEN & VENUS anbragt. Forbindelsen er en opposition, altså et kraftigt spændingsaspekt, der intet lover om fred og harmoni - tværtimod fortæller det nok snarere om kraftig energiudveksling, evt. som skænderi, men den KAN jo også bruges til sex!

Eftersom planetforbindelsen som sagt er en Fuldmåne, vover jeg næsten ikke at sige dette: JO, DU VIL MØDE HAM. (Ja, ikke ham “den eneste ene”, for sådan én tror jeg slet ikke findes, men en livlig, aktiv og udadvendt mand.) Om denne “ham” med tiden bliver en god mage for dig, afhænger i allerhøjeste grad af, hvor langt du er nået i din tilgivelses-/give-slip-proces med dine forhenværende mænd, med eller uden papir på forbindelsen. Naturligvis er det helt i orden at HUSKE mændene i vort liv, men kun som MINDER, ikke som faste ankre for fremtidens kajpladser. Tidshorisonten er i følge ovenstående den 21/3-2019.

Husk lige, at dette er en astrologisk analyse, hvortil der ingen som helst garanti er knyttet - desværre. Men jeg har gennemtjekket aspekterne, og mere kan jeg ikke gøre. Til slut sender jeg dig mange kærlige tanker og de bedste og mest positive ønsker for en fremtid, hvor du ikke længere er uden en partner.
Leena
 
Mail læst 02.03.2019 kl. 09:23:06
Emne: Arbejde, kærlighed, clairvoyant (48 år)

Hej med dig,

Jeg vil gerne vide, hvem jeg kan “mærke” omkring mig - jeg føler kulde - og om jeg kommer til at arbejde med lyd eller bliver selvstændig.
 
Bliver jeg evt. gift igen/ny kæreste. Jeg er ikke god til at skrive korte beskeder.
 
Er jeg clairvoyant; nogle gange oplever jeg billeder eller hører musik i hovedet.

Skyttemanden

Kære Skyttemand,

Set med en astrologs øjne – der i dette tilfælde også er synsk – er det klart, at du selv har dybe rødder i det såkaldt ”okkulte”, dvs. skjulte. Du ser tit tværs igennem folk, men det er nok ikke så ofte, at du højt udtaler, hvad din intuition fortæller dig. Du er jo også rimeligt velopdragen og brandcharmerende og har ikke behov for at tiltrække dig opmærksomhed.

Tager jeg i første runde udgangspunkt i den almindelige = eksoteriske astrologi, siger både din ASCENDANT i Krebsen og din SOL & NEPTUN stående tæt sammen i Skytten tydeligt, at vi har at gøre med en ekstremt følsom person med stor og levende empati.
 
Samtidigt står din JUPITER ganske udmærket i Skorpionen (og fortæller samme historie om synskhed/sensitivitet) lige over for “gamle, sure” SATURN i Tyren, hvor han bliver langsom, særdeles grundig og lettere kedelig. Altså stik modsat din SKYTTESOL, der ikke kan få handling nok.
 
Din charme og evne til at få sin vilje - med det gode - finder vi hos MÅNEN, der står tæt sammen med din handlingsplanet par excellence MARS i Vægtens harmonisøgende tegn. Snakketøj har du jo også med kommunikationsplaneten MERKUR anbragt lidt længere inde i Skytten - og kombinerer vi ham med din SOL/NEPTUN, tegner der sig et billede af en velformuleret, sandsynligvis musikalsk &/eller musisk person, der bare ikke rigtigt kan affinde sig med et kontorjob fra 9 til 16.

Én ting kan få dig til at flyve i harnisk: uretfærdighed! Og vel især, når ”offeret” er et barn. Dit kreative potentiale er også let at få øje på, men jeg kan ikke se, om du skulle være bedre til at “arbejde med lyd” end med f.eks. ord.

Anvender jeg nu den anden mulige tolkningsmodel: den esoteriske, dvs. spirituelle, fortæller dit horoskop ganske klart, at du – hvis du føler for det og får modet dertil – fra dit hjem kan arbejde med andre menneskers problemer på basis af, hvad du får besked på via kanalen, altså ad den intuitive vej. Som en art sjælelig fødselshjælper, kunne du kalde det. Skal jeg være helt ærlig, er dette ikke blot en gave, men en forpligtelse, du har fået ved din fødsel.
 
Heldigvis er ”Bestyrelsen”, alias det Guddommelige, så pas tålmodige med os, at de pænt venter, til vi er klar til i praksis at påtage os opgaven. Når du det ikke i dette liv, skal du såmænd nok få muligheden i en senere tilværelse. (Ja, jeg er fuldt og fast overbevist om reinkarnation som en realitet!)
 
Jeg var selv 46, før jeg blev klar over dette og begyndte på at uddanne mig til astrolog, og 56, før jeg tog et diplom-kursus i clairvoyance. Som du ser, er du på nogenlunde samme alder, hvad angår dine clairvoyante oplevelser. (Jeg foretrækker det gode, jævne, danske ord “synsk”, men der er gået mode i det franske udtryk.) Forhåbentlig har du - ligesom jeg - altid mere eller mindre brugt denne evne til at klare livets udfordringer… meningen med den er nu bare, at den primært bør anvendes til at hjælpe andre mennesker på vej.

Hvad siger så SPØRGSMÅLSHOROSKOPET? Hovedspørgsmålet har du jo (i en senere mail) præciseret som “parforhold”. Allerede dit Fødselshoroskop peger tydeligt på, at du - skønt du jo er både indlevende, forstående og et levende/livligt menneske - derudover har nogle uhyggeligt høje forventninger til, hvad DIT kærlighedsforhold skal indeholde.
 
Selv giver du jo gerne din sidste skilling væk, hvis du opfatter, at der er brug for dét. Som en ægte NAIV, dvs. som et nyfødt barn (hvilket ordet betyder), er du overbevist om, at andre mennesker er som du. Med tiden har du så erfaret, at du tager fejl her! Resultatet hedder: SKUFFELSE. Og lige så god og rar du normalt er, lige så hidsig og forurettet kan du føle dig, hvis du opdager, at du bliver snydt.

Nå, vi er jo mange, der har afprøvet dette såre vanskelige begreb kaldet parforhold op til flere gange. Og nu savner du en partner at dele livet med. Dette Øjeblikshoroskop siger klart, at du i nogen tid har “frosset på følelserne” og er ganske klar over, at du risikerer noget af din højt elskede selvstændighed ved at kaste dig ud i gyngerne eller karoussellerne igen.
 
Desværre ser det ud til, at du endnu ikke er helt klar, dvs. har gennemarbejdet tidligere negative erfaringer for at nå frem til en uhildet ny begyndelse. Din bemærkelsesværdige sensitivitet medvirker jo til, at smerten ved et brud føles stærkere og varer længere end hos de fleste. Hér tilråder jeg ofte HYPNOTERAPI for at få “gennemtygget” problematikken, så du kan forlade den og komme videre i livet.

HOROSKOPET tillader mig desværre IKKE at svare dig med et “JA! Du er klar til at møde en ny partner”, fordi vi endnu en gang render ind i, at MÅNEN GÅR I TOMGANG. Her får du en uddybning af, hvad det vil sige:
Månen bevæger sig 11-14 grader i døgnet, og da hvert tegn dækker 30 grader, siger det sig selv, at fænomenet optræder hver 2./3. dag, så det er der intet unormalt i.
 
Jeg repeterer lige, hvad mine gode kolleger Louise Kirsebom & Johan Hjelmborg skriver herom i deres bog “Øjeblikshoroskopet”:

“Under sin vandring gennem hvert tegn danner Månen en række aspekter (planetforbindelser), der fortæller om udviklingsforløbet for den pågældende klient eller selve spørgsmålet, hvis et sådant er stillet. (…)

Men efter at sidste hovedaspekt er blevet dannet, og før den går ind i det næste tegn, befinder Månen sig i en slags tomrum - den går “i tomgang”. Dette er en af de klassiske tydnings-indskrænknings-konditioner, ifølge hvilken astrologen bør være forsigtig, og traditionen leverer denne tydning: “der sker intet” - hvilket dog skal tages med et vist forbehold.
Som altid, når en planet er ved at skifte tegn, må man regne med, at forudsætningerne for dens virke kommer til at ændres. Det er derfor ikke muligt ud fra de givne omstændigheder at levere et klart eller entydigt svar.

Traditionen siger, at en Måne i tomgang trøster den bekymrede og slår koldt vand i blodet på den håbefulde, for hverken det, som man frygter eller håber, kommer til at ske.”
 
Som udgangsreplik må jeg sige, at du i de næste 2-3 år vil gennemgå en virkelig dybtgående udvikling på det personlige plan. Hele dit verdensbillede vil ændres radikalt – til noget uendelig meget bedre. Så lad være med at forsøge at handle dig ud af problemet. Nej, vend dig med åbne arme imod denne vækst og tag imod. Jeg ønsker dig alt godt og positivt!

Leena
 
Mail læst 23.02.2019 kl. 08:43:36
Emne: Vrede (25 år)

Hej Leena. Jeg vil høre dig, om du kan se, hvordan/hvornår jeg begynder at komme videre i mit liv og faktisk formår at blive der. Jeg føler mig fastlåst, og jeg er utroligt vred hele tiden. Jeg har selvfølgelig altid haft voldsomme følelser, men det bekymrer mig, at jeg har lyst til at slå, når jeg aldrig har haft det sådan før…

Du lagde mit horoskop for et par år siden, hvor du sagde, at jeg ville gå nogle hårde, men produktive år i møde. Jeg har på de år tabt mig 47 kg, men har inden for de sidste to måneder taget 10 på igen. Jeg føler lidt, at jeg er min egen umulige teenager, som jeg ikke kan trænge igennem til.

Jeg håber, at du kan forstå mit spørgsmål. Med venlig hilsen Skorpionpigen

Kære vrede Skorpionpige,

Dit FØDSELSHOROSKOP viser tydeligt, hvorfor du for tiden er SÅ VRED! Ud af de 10 planeter, vi normalt arbejder med, har du de 4 stående i Skorpionens intense tegn. To af disse er din handleplanet MARS stående ganske tæt sammen med din kommunikationsplanet MERKUR på den ene side og kongen over din underbevidsthed PLUTO på den anden. Alle tre står i en kraftig spænding til SATURN, der har til opgave at lære os samfundets regler og normer. Bruger vi ikke denne læring og viden, går det os ilde, både sammen med andre, og når vi er alene. Alt dette forårsager en hel del tumult i følelsesafdelingen, mens tænkeren prøver at få styr på problemerne.
 
Dine instinktive udadrettede følelser styres af MÅNEN i Vædderen, hvor hun nemt bliver lettere hysterisk og/eller højtråbende. Ovre på den modsatte side finder i JUPITER i Vægten (den store “lykkeplanet” eller superoptimist), ret tæt ved din SOL, også i Skorpionen. I skarp spænding hertil har vi så intuitionsplaneten NEPTUN samme sted som inspirationsplaneten URANUS i Stenbukken. Jo, dit FØDSELSHOROSKOP er et af de mest spændingsfyldte, jeg har set i mine mange år som professionel astrolog!!!

Den eneste og dejlige afledning for al denne energiladning er VENUS, der hygger sig i sit eget tegn Vægten skråt over for din VÆDDERMÅNE. Så når du er forelsket, véd du sandelig, hvordan dét skal nydes. Men møder du modstand, ja, så kan du sandelig skære en hvilken som helst mand ned til sokkeholderne - uden mindste besvær.

OG HVOR ER VI SÅ I DAG? Vi begynder med din NEPTUN/URANUS konjunktion i Stenbukken, for dén er sørme i vælten i disse år. I et par år har PLUTO & SATURN gennemvandret just Stenbukkens tegn. Hér hedder temaet: Gør det nødvendige, og lad være med at lyve eller forstille dig. Du bliver bare afsløret! (Se bare på de mange politiske og økonomiske skandaler og ubehagelige episoder, som pressen trækker frem fra mørket i disse år.)
 
MÅNEN er nu nået frem til Vægtens tegn med MARS & URANUS stående lige overfor, hvorfra de på Væddermanér råber ukvemsord ad hende… uha, uha! Og alle tre danner endnu en spænding til PLUTO & SATURN (& også VENUS, så småt). Og den altid optimistiske JUPITER i sit eget Skyttetegn kan desværre ikke hjælpe, for han har ubehageligheder med MERKUR & NEPTUN, der i Fiskene ikke ved, om de skal tale sandt eller lyve. SOLEN gennemvandrer også Fiskene i denne måned, så vi er sandelig “ude at svømme” hér.

HVAD GØR NU EN KLOG? Allerførst MÅ jeg simpelthen ROSE dig for at have lettet dit korpus for 47 kilos! Hvordan dylan du har lykkedes med det, ved jeg ikke - men flot er det! Problemet er jo nu IKKE at tage dem alle på igen. Dertil kræves en radikal kostomlægning og planmæssig og regelmæssig motion. (Ja, jeg er jo forhenværende idrætslærer…)

Nå, denne din arrigskab må du jo have afløb for, og hvad du griber til, er for mig at se ret ligegyldigt - blot det involverer aktiv brug af din krops muskulatur! Lange cykel- eller løbeture, boksning, svømning, boldspil (basket f.eks.) er gode muligheder. Selv er jeg ingen ynder af træningscentre; men du kan jo have en anden holdning til det.

Dét var den rent fysiske side af sagen. Psyken bør du nok også give en tur, f.eks. med hypnoterapi. En almindelig psykolog kan du jo køre rundt med efter forgodtbefindende, så derfor mener jeg, HYPNOterapien vil være gunstigere for netop dig.

Gad nok vide, om du overhovedet kan bruge mine ord til at flytte effektivt rundt på dit indre univers?! Jeg ønsker dig alt muligt held og lykke på dit livs rejse, kære pige!
Leena
Leena Wåle | Holmevej 83, Brandelev, 4700 Næstved - Danmark | Tlf.: +45 61 46 50 82 | astroclaris@gmail.com