Dagen i dag

DEN DAGLIGE ASTROLOGISKE VEJRUDSIGT:
 
Naturligvis gælder den enkelte dags tendenser for alle mennesker, og, selvom du til enhver tid kan støtte dig til dit eget fødselshoroskop og den aktuelle aktivering af dette, kan du stadig have gavn af at læse om, hvilke kollektive energier netop denne dag byder på, og hvad disse bedst anvendes til. Jo flere mennesker der er samlet, jo tydeligere bliver dagens indflydelse. Tjen på denne måde dig selv i at have fingeren på pulsen, så du er på forkant med begivenhederne.    
  
JUNI måned 2018 bliver en forholdsvis rolig måned, uden nogen af de stærke og langvarige planetforbindelser, der tidligere på året voldte os vanskeligheder. Aspekter er der nok af, men de er alle ret kortvarige, højst 2-3 dage, og ind i mellem får vi hele tre gange små pauser, hvor kun MÅNEN danner forbindelser til de øvrige planeter.

Der kommer tre tegnskift (dvs. energiskift), ud over Månens (hun skifter jo hver anden eller hver tredje dag). MERKUR bevæger sig i begyndelsen i sit eget tegn Tvillingerne, hvor der snakkes, sms’es, mailes på livet løs. Men den 12/6 iler han ind i Krabbens tegn, og hér daler tempoet tydeligt, fordi vi jo lige må føle efter og føle os trygge, før vi åbner munden.
 
Allerede dagen efter skifter VENUS fra Krabben, hvor hun er blid og kærlig, til Løvens mere udadvendte og humoristiske tegn. Nu skal der flirtes og festes. SOLEN selv går ind i Krabben til MERKUR den 21/6, sådan cirka som den plejer, og disse to fremmer således alle nære bånd og familiesysler i smuk harmoni. MERKUR har imidlertid god fart på og iler selv videre til Løven den 29/6, så nu samarbejder han med VENUS om at snakke fanden et øre af og feste eller flirte af hjertens lyst.

To planeter bremser op i deres vandring frem gennem tegnene - sådan ser det i hvert fald ud hér fra Jorden. Drømmeplaneten NEPTUN har ca. en uge ind i juni involveret sig med tre af de personlige planeter og gjort sit til at forvirre begreberne. Derefter forsvinder han nemt ind i de indre gemakker, når han den 19/6 vender rundt for at finde dét, han (vistnok) havde på fornemmelsen for lidt siden - og han vender først tilbage til “nutiden” den 25/11.

Vores handlingsplanet MARS gennmløber nu Vandbæreren, hvor han har travlt med alt, hvad der har med teknik og elektronik at gøre. Også han må den 26/6 tage lidt “time-off” for at checke, hvad han egentlig har haft gang i den senere tid. Således dæmpes hans (over)aktive indsats betydeligt i en periode, og det kan jo være meget rart, hvis man har ferie. Den 2/8 har han fundet ind til problemet og dukker nu op igen i handlingernes verden.

Fredag 1. juni: En meget aktiv og dynamisk fredag får vi, med masser af nye input og indslag: alle er hurtige på aftrækkeren og får sagt uden omsvøb, hvad vi måtte have på hjerte. Alligevel må vi lige gennemdrøfte de iboende muligheder i fremtidsplaerne, før vi handler. Evt. konkurrence vil kun virke befordrende. Ind i mellem tager vi også en lille pause, hvor vi tillader os selv at slappe helt af og nyde livet. STENBUKKEMÅNEN oplives på skift af JUPITER, VENUS & NEPTUN, mens MERKUR leger med MARS. VENUS & JUPITER sørger tilsammen for gunstige vindforhold for både parforhold og økonomi. En SKØN dag!

Lørdag 2. juni: Ganske tidligt på morgenen kan din søvn opleves særligt tung eller måske ligefrem truende, men som timerne går, letter tyngden, og du spindes ind i søde, forhåbningsfulde skyer af romantik. Indfølingsevnen, også kaldet empatien, er helt forrygende, ja nærmest fortryllende, og alle hjælper hinanden af et ærligt hjerte. Lige inden MÅNEN forlader Stenbukken ved halv seks tiden, møder hun PLUTO; men derefter fordamper vanskelighederne, når hun hygger sig med NEPTUN, den store illusionsplanet.

Søndag 3. juni: Og nu til noget helt andet: stemningen ændres til anspændelse eller direkte skænderier, der har rod i en irriterende fastholdenhed - også kaldet dumstædighed. Først om aftenen formår vi at give slip på disse ego-holdninger. MÅNEN går lige efter midnat ind i Vandbæreren, hvor URANUS stikker en kæp i hjulet. Ved frokost tid tager MARS over med drilleriet, og vi skal helt hen til nitiden om aftenen, før MERKUR kan rede trådene ud.

Mandag 4. juni: Endelig får vi en stille dag, dog kan lidt af gårsdagens ufredelige meninger smitte lidt af tidligt om morgenen. VANDBÆRERMÅNEN kan provokeres en kende af JUPITERS umådeholdne frisind.
 
Tirsdag 5. juni: Vi ombølges af en blid og noget urealistisk stemning denne tirsdag, hvis navn jo egentlig viser tilbage til den gamle nordiske krigsgud: Tyr. Altruismen blomstrer, og vi længes efter at indgå i interessefællesskaber. MÅNEN går ved frokost tid ind i Fiskenes sensitive tegn, hvor hun drilles lidt af URANUS.

Onsdag 6. juni: Stressniveauet bliver nemt højt i dag, og mange formulerer sig enten uklart eller direkte provokerende, så overblikket ganske ryger fløjten. En og anden lyver dig op i dit åbne ansigt, eller har i øjeblikket lige “glemt”, hvad sandhed er. Oven i købet lurer ejermentaliteten bagved mange sammenkomster, hvilket kan aftedkomme hidsige jalousiscener - ja, hvad og hvem skal man efterhånden tro på? Du vil opleve dramaer, der er Shakespeare værdig, både i privatlivet, i forretningslivet og i forb.m. drøftelser ang. fremtidige samarbejder. Nu gælder det om at holde ørerne stive og ikke sove i timen. FISKEMÅNEN opildnes af JUPITER og SOLEN, der samtidigt forbrænder MERKUR. Samme MERKUR narres kraftigt af NEPTUN, der tillige svækker MÅNEN. Joh, det skal nok blive en virkelig rodet og forvirrende onsdag. Kaotisk faktisk!

Torsdag 7. juni: Gårsdagens sært uhåndgribelige atmosfære fortsætter igen i dag, faktisk næsten helt til midnat. Vi misforstår, fejlhører, udsender røgslør eller er simpelthen fulde af fupnumre. Værst er detnok, at vi slet ikke kan se, at det meste skyldes vores egne fejlbedømninger. Nu er det SOLEN, der lulles ind NEPTUNS fortryllelseståger, mens FISKEMÅNEN hygger sig med KRABBEVENUS. En halv time før midnat forsvinder hun ind i Vædderen, hvor der sandelig kommer andre og mere aktive boller på suppen.

Fredag 8. juni: Omsider får vi en herligt handlekraftig dag, hvor vi er ved at briste af overskudsenergi. Midt på dagen opstår visse forhindringer: en eller anden stikker en kæp i hjulet. VÆDDERMÅNEN støttes af VANDBÆRERMARS, men SATURN må lige brokke sig ved frokost tid.

Lørdag 9. juni: Aktivitetsniveauet er fortsat højt, og på trods af nogen modstand får vi da gennemført visse positive indslag. Det vil være gunstigt med en kort snakke-tingene-igennem-pause, så vi kan komme videre. SOL & MÅNE samarbejder ganske glimrende, men PLUTO skal altså lige drille førs tpå eftermiddagen med uheldige indvendinger, inden MERKUR få redt trådene ud fra hinanden om aftenen.

Søndag 10. juni: Man fornemmer, at det er søndag - tempoet daler betragteligt. Nå ja, der kan lige opstå en uforudset hændelse om morgenen, men inden aften er problemet løst, dog blot for at MARS kan skabe et nyt og hidsigt ét.
 
Mandag 11. juni: Efter den hidsige afslutning på sidste uge sejler vi ind i mere smult vande, hvor du får mere ro til at få styr på alle projekterne. Din udholdenhed er bemærkelsesværdig og bistår dig også i mere langstrakte arbejdsgange. TYREMÅNEN støttes af JUPITER & NEPTUN med at skabe en positiv atmosfære, og ved aftenstide sætter hun sammen med PLUTO et mærkbart punktum.

Tirsdag 12. juni: Nu får vi en dag, hvor vi gerne mindes fortiden og de mennesker, vi har kendt hele vort liv - og hvemsomhelst fortæller gerne om hver sin historie eller familiemæssige baggrund. Der kommer rigtigt gang i fotosamlingerne. MÅNEN & MERKUR står ved dagens begyndelse i hinandens tegn, hvilket uundgåeligt fremmer både følelses- og tankemæssigt beriget kommunikation. Til aften forsvinder MERKUR så ind i Krabben, mens TVILLINGEMÅNEN skubbes i gang af MARS.

Onsdag 13. juni: En fornøjelig og utraditionel tænkning vil sætte sit præg på denne onsdag, og mange vil vove sig ud i at eksperimentere med diverse IT-løsninger eller køb af nyt elektronisk "legetøj". MÅNEN møder om aftenen SOLEN i en NYMÅNE, inden hun skifter tegn torsdag. VENUS forlader Krabben og kaster i sig vel inde Løven ud i luksusindkøb og/eller fest & ballade.

Torsdag 14. juni: Denne torsdag står helt i familiens tegn: alle søger hjem til både gamle og unge, så vi alle i rigt mål kan få udvekslet nyt, både stort og småt - bare hyggen følger med. MÅNEN iler glad og gerne ind i sit eget tegn: Krabben til de øvrige planeter dér. Hun drilles lidt af URANUS, men møder også MERKUR, men ved tyvetiden siger SATURN stop. Nok er nok, så tak for i dag.

Fredag 15. juni: En tydelig oprørsstemning spores i dag - tålmodighed er en by i Rusland, og ingen skal komme og forsøge at bestemme over, hvad jég skal tænke og mene. Nix! Tendensen slår også igennem i økonomien, så en og anden rutter vist lige lovlig meget med pengene; luksus er en SKØN ting! De fleste familiemedlemmer deler heldigvis denne gavmilde holdning. VENUS pirres kraftigt af URANUS til impulskøb, mens KRABBEMÅNENs humanistiske opfattelse bestyrkes af både JUPITER & NEPTUN. PLUTO afslutter dagen med nogle bastante meninger.
 
Lørdag 16. juni: Vi fortsætter i den noget ubehagelige afdeling, men i dag viser bøvlet sig som forsinkelser, afvisninger eller ganske enkelt en mundkurv på. Man formår ikke at udtrykke det, som ligger én på sinde, så vi vil få en hel del triste miner eller lukkede ansigter at se. SATURN bremser effektivt MERKURs bestræbelser, hvilket naturligt nok vil gå ud over forhandlinger, konferencer, handel og trafik. Køerne bliver længere end ellers på motorvejene, og den stakkels LØVEMÅNE møder på skift URANUS (vrøvl med selvfølelsen), VENUS (forfængeligheden spiller kraftigt ind) og MARS (vil selv-kan selv-tendens). Jo, det skal nok blive en bøvlet lørdag.

Søndag 17. juni: Dén lørdag var sørme streng at komme igennem, men nu letter skydækket. Faktisk så meget, at vi fristes til at blive overmodige - prøv at holde jordforbindelsen alligevel. LØVEMÅNEN ophidses af JUPITER med de store armbevægelser.

Mandag 18. juni: Arbejdsugen indfinder sig med de vanlige rutiner og praktiske krav. Mangt og meget må ordnes, uanset om det forudsætter IT-kunnen eller god, gammeldags håndværkerpraksis. MÅNEN går midt på formiddagen ind i Jomfruen, hvorfra hun hilser på URANUS & SATURN.

Tirsdag 19. juni: Vi er mange, der med et lyst og åbent sind imødegår dagens udfordringer, og vi får en bunke nye indfald eller skøre idéer, som vi straks må omsætte i praksis. Desuden får vi trang til at dele vore nye påfund med en masse mennesker, så den fælles videnssum forøges kraftigt. Nå ja, man kunne jo også rejse ud i den vide verden for, som H.C. Andersen siger, at LEVE. JOMFRUMÅNEN hilser på MERKUR, JUPITER & NEPTUN, hvilket jo netop vil virke som gødning på manges rejselyst. MERKUR snakker desuden med NEPTUN, så drømme har vi rigeligt af!

Onsdag 20. juni: Formiddagen vil forløbe i ganske samme mønster som i går, indtil frokost. Derefter opgiver vi effektiviteten og tillader os at slappe af og bare nyde at være til, helst sammen med andre - ja, måske i virkeligheden helst sammen med vort hjertes udkårne. Længe leve romantikken! JOMFRUMÅNEN kiler fortsat på, indtil hun lidt efter frokost forsvinder ind i Vægtens sociale og skønhhedselskende tegn.
 
Torsdag 21. juni: I dag kan vi forestille os de mest utrolige ting: nogle vil skrive dybtfølte digte, andre male, danse eller synge… grundlaget for det hele er ubevidste følelser, der nu dukker op i lyset og MÅ udtrykkes på kunstnerisk vis. Samtidigt får vi behov for at fordybe os sammen med familien, helst den store, altså omfattende også bedste- & oldeforældre, hvis man da stadig har dem hos sig. Kønnene imellem vokser en stærk spænding op, der enten kan udleves som en hidsig konflikt, eller - nok lidt mere behageligt - som en stærkt erotisk binding. MERKUR inspireres af NEPTUN, mens SOLEN går ind i Krabben og fremmer alt, hvad der berører familien. Endelig råber VENUS højlydt til MARS, så hvad som helst kan ske?

Fredag 22. juni: Torsdagens tilbagetrækning til familielivet fortsætter i det stille, og der kan jo være ting, man ikke fik helt på plads i går, som nu må afklares. Til aften falder vi nemt i staver f.eks. over gamle fotoalbums eller lysbilleder, vi ikke har set på i lange tider. VÆGTMÅNEN giver os fred og harmoni, indtil hun ud på aftenen forsvinder ind i Skorpionen, hvor hun sammen med KRABBESOLEN hygger sig med “de gode, gamle dage”.

Lørdag 23. juni: En ret så mental lørdag venter os: vi finder på alskens skøre påhit, gerne præget af vor tids nye elektronik. Ja, det er næsten ligegyldigt hvad, bare det ikke er gammelt og velkendt! ("Old hat", som englænderen udtrykker det.) En og anden nyder at provokere, bare for sjovs skyld. Men helt blidt og uskyldigt bliver det nu ikke formuleret - langt fra. Muligvis dukker hidtil ukendt viden op, eller noget, man troede var etableret viden, forsvinder med ét. Både MÅNEN & SOLEN drilles af den urolige URANUS, så vi hver for sig aldeles uberettiget mener selv at have fundet de vises sten. MERKUR kommer på tværs af PLUTO, hvilket i sig selv kan være udmærket, men lige så vel brandubehageligt. SKORPIONMÅNEN må slås med både MARS & VENUS, inden hun når frem til JUPITER. Det bliver rigtigt en aften, der er velegnet til “hekseafbrænding”, dvs. Skt. Hans bål.

Søndag 24. juni: En og anden får lyst til at gense hele krimiserien “Rejseholdet”, for den var da både spændende og “hyggelig” at opleve. Fortiden og vore forfædres historie kan også give os interessante timer, gerne i familens skød. SKORPIONMÅNEN allierer sig med NEPTUN, PLUTO & MERKUR.

Mandag 25. juni: De senere dages noget langsomme og indadvendte energi ophører denne mandag, for nu får den ikke for lidt på alle tangenter. Vi taler umådelig meget, vi praler desuden en hel del, og især bruger vi alt, alt for mange penge (som vi ikke har). Jordforbindelsen = snusfornuften er midlertidigt røget sig en tur. MÅNEN er ilet ind i Skyttens undertiden vidtløftige og umådeholdne tegn, mens VENUS ophidses af sit møde med JUPITER, der jo aldrig har sat sit lys under en skæppe.
 
Tirsdag 26. juni: Denne tirsdag vil nok forløbe rimelig fredeligt, dog vil en snert af glemsomhed gøre sig gældende… eller du stikker måske en lille nødløgn? Direkte handlekraft er der ikke meget af, nærmest tværtimod. SKYTTEMÅNEN hygger sig med VENUS, men NEPTUN driller med sit urealistiske/illusoriske slør. Hjælp fra MARS kan vi ikke regne med, for han går (set fra Jorden) baglæns i dag og indtil den 28/8, for han må have forpasset nogle muligheder, der lige skal indhentes, før han igen bliver rigtig udadvendt og stærk. Til gengæld bider han sig fast, og i Vandbæreren vil han stille og roligt fremme alle slags mekanik og input fra IT-verdenen, hvor han med tiden kan føre diverse former for ideologier ud i virkelighedens verden.

Onsdag 27. juni: Nu må det være slut med al den fremtidssnak, for hverdagen stiller sine krav ganske ubønhørligt. Uheldigvis kan det komme til at knibe med at leve op til forventnngerne, både andres og dine egne. En udpræget konservatisme forhindrer nye fremstød: afvisning er, hvad du vil møde. SOLEN kommer på tværs af SATURN, mens MÅNEN forlader Skytten og går ind i sit eksil i Stenbukken. Dét bliver en sej omgang!

Torsdag 28. juni: Onsdagens negative atmosfære fortsætter ufortrødent fra morgenstunden; men op ad dagen letter stemningen, og Solen vil atter skinne på os (billedlig talt, for jeg dyrker ikke meteorologisk astrologi). Vi har igen FULDMÅNE ved 7-tiden, og til aften varmer JUPITER den forknytte Stenbukkemåne.

Fredag 29. juni: Fra i dag ændres måden, vi taler på - fra at dreje sig om det velkendte og trygge kaster vi os hovedkuls ud i store armbevægelser og rent ud sagt praleri. Også i trafikken vil du sikkert blive overhalet af en eller anden (idiot), øh fartglad bilist, der sandsynligvis bliver snuppet i en af politiets fartfælder. Alle de flabede bemærkninger er dog ikke ondskabsfuldt ment, men bør blot opfattes som et udslag af godt humør. STENBUKKEMÅNEN lulles i nat i søvn af NEPTUN, inden hun om formiddagen ramler ind i PLUTO… gad nok vide, hvordan du vil opleve dét? “Hertil, og ikke længere”, måske.

Lørdag 30. juni: En tydeligt mærkbar selvstændighedsfølelse vil præge os denne lørdag: vi MÅ ganske simpelt sige imod, protestere, argumentere og være på tværs ved enhver given lejlighed. Kommer der ingen, skaber vi selv én. MÅNEN går ved 6-tiden om morgenen ind i Vandbæreren, hvorfra hun op ad formiddagen stiller sig over for LØVEMERKUR og dernæst URANUS, som MERKUR senere også råber højt og voldsomt ad. Gevinsten ved dette uroaspekt KAN blive smågeniale indfald, men lige så vel plingskøre idéer.

JUNI måned blev - som du kan læse - en bunke mindre aspekter, der på skift gav os behagelige, interessante og desværre også ubehagelige energier i vores liv. Bare vi dog snart kunne få lidt regn til markerne og haverne! (altså hér på Sydsjælland.
 
af Astrolog Leena Wåle
 
 
Leena Wåle | Holmevej 83, Brandelev, 4700 Næstved - Danmark | Tlf.: +45 21 61 50 82 | astroclaris@gmail.com