Dagen i dag

DEN DAGLIGE ASTROLOGISKE VEJRUDSIGT:
 
Naturligvis gælder den enkelte dags tendenser for alle mennesker, og, selvom du til enhver tid kan støtte dig til dit eget fødselshoroskop og den aktuelle aktivering af dette, kan du stadig have gavn af at læse om, hvilke kollektive energier netop denne dag byder på, og hvad disse bedst anvendes til. Jo flere mennesker der er samlet, jo tydeligere bliver dagens indflydelse. Tjen på denne måde dig selv i at have fingeren på pulsen, så du er på forkant med begivenhederne.    
  
FEBRUAR måned 2018 ser med de astrologiske briller ret så fredelig ud, navnlig i de første 2 uger, hvor vi kun vil opleve 4 planetforbindelser: 2 afslappede og 2 lidt mere dynamiske. Faktisk får vi i alt over hele måneden kun 5 spændingsaspekter og deraf ingen, der involverer de ofte “truende” planeter SATURN, URANUS & PLUTO. Til gengæld bliver illusions- & drømmeplaneten NEPTUN en væsentlig medspiller, dog mest i sidste halvdel af februar. Hér kan han nemt finde på at udsprede falske rygter om “din elskede”, således at harmonien forrykkes kraftigt, eller magtbalancen går aldeles tabt.

Vi får desuden 3 tegnskift, der alle fører ind i Fiskenes intuitive tegn, nemlig først den 11., hvor VENUS går ind i sin mest ophøjede og uselviske tegnposition, og den 18. følger både MERKUR & SOLEN efter. Merkurs særdeles mentale natur trives ikke rigtigt hér, hvor han let forfalder til dagdrømme, TV-kiggeri eller indtagelse af for meget spiritus. Solen får lyst til at benytte energien til f.eks. at engagere sig i ulønnet hjælpearbejde el.lign. Et sandsynligt gennemgående tema bliver en tydeligere altruistisk, dvs. menneskekærlig, uselvisk holdning, end vi har oplevet i lange tider. Således sker der ikke de store ting på verdensplanet, men mangt og meget vil udvikle sig i dit indre landskab - især hvis du låner processen opmærksomhed.

MÅNEN når i denne årets korteste måned kun 12 tegnskift, med udgangspunkt og afslutning i Løvens livsglade tegn.

Ingen af de langsommere planeter vælger i februar at vende tilbage (set fra Jorden) for at reflektere lidt over den sidste tids oplevelser: alle vender næsen fremad for at leve med i de nye begivenheder.

Torsdag 1. februar: Morgen og formiddag kan blive ret festlige, eller der sker måske pludseligt noget aldeles uventet - eller begge dele. Om aftenen skifter energien til en ganske anderledes jordnær og praktisk foretagsomhed, og dét kan jo glimrende anvendes til diverse småreparationer. LØVEMÅNEN åbner op for URANUS’ skøre indfald, inden hun ved TV-tid trisser ind i Jomfruens pertentlige tegn.

Fredag 2. februar: Torsdagens arbejdsiver bliver ved det meste af fredagen, men ved aftensmaden har vi ikke længere lyst til at udvise vore praktiske egenskaber. Da ønsker vi at slappe af og måske forsvinde i drømme - eller vi napper os et lille glas eller to. JOMFRUMÅNEN allierer sig med STENBUKKESATURN, indtil hun falder for NEPTUNS charme og overgiver sig betingelsesløst.

Lørdag 3. februar: En skøn og lynrap energi fører os af sted fra den ene syssel til den anden; vi er hurtige i pæren, træffer en del nye og uvante beslutninger, siger vores mening lige ud … intet skubbes ind under gulvtæppet. Så såre idéen er undfanget, iler vi med at føre den ud i virkeligheden, og vi går ikke af vejen for nogle (outrerede, vil nogen synes) eksperimenter undervejs. Al formidling, forhandlinger, mødevirksomhed og trafik flyder som skidt fra en spædkalv, som vi siger herude på landet. JOMFRUMÅNEN kører op i gear ved mødet med først PLUTO, dernæst JUPITER, mens MERKUR i Vandbæreren samarbejder med SKYTTEMARS - et sandt mentalt styrtebad. Sent om aftenen går en træt MÅNE ind i Vægtens tegn for at slappe af.

Søndag 4. februar: I dag bliver en rigtig Münchhausen-dag, hvis nogen da efterhånden mindes, hvem han var. Storpralende og selvoptaget, så man må græmmes. Selv den mindste lille handling overdrives og kommer ganske ud af proportion med “virkeligheden”, fordi en hel del af os er inderligt sjuskede og dovner tiden bort. Denne attitude vil selvfølgelig influere på alle former for samkvem, navnlig parforhold. Og pengepungen risikerer altså at briste i sit forsøg på at række til al den unødvendige luksus. VENUS er på kant med JUPITER, der frister os til storforbrug. VÆGTMÅNEN forsøger at holde igen sammen med SATURN, men hun render snart ind i SKYTTEMARS og kort efter i MERKUR i Vandbæreren, så mådehold får ikke en chance i dag.

Mandag 5. februar: Nu ville det jo være rart med lidt fred og ro, men det vil ikke lykkes denne mandag, for visse elementer rotter sig sammen om at skabe ufred, enten i ord eller i handling, og selv de bedste intentioner formår ikke at udglatte den stormfulde overflade. Den diplomatiske VÆGTMÅNE anstrenger sig for at skabe balance, men både PLUTO & URANUS hiver og slider i hende, så dét får hun ikke held med.
 
Tirsdag 6. februar: Efter flere dage med stærkt udadvendt energi vender vi os denne tirsdag indad imod vore indre, dybe ressourcer. Således kan vi nemt blive lettere åndsfraværende eller ligefrem utilgængelige. Brug i stedet stemningen til at samle dig om, hvad du selv finder betydningsfuldt i dit liv, og brug det med flid. MÅNEN gik i nat ind i Skorpionen, hvor SATURN gør hende endnu mere verdensfjern.

Onsdag 7. februar: Gårsdagens langsomme atmosfære piftes så sandelig op i dag, for nu skal der bare SKE noget nyt og anderledes. Om energien viser sig i pengeverdenen eller elskovsverdenen, er ikke til at sige - men det finder du jo selv ud af. Grundtonen er åben, umiddelbar og ret så eksperimenterende. Det skyldes naturligvis, at VÆDDERURANUS allierer sig med VENUS, mens SKORPIONMÅNEN flirter med NEPTUN, skændes lidt med SOLEN, hvorefter hun fordyber sig sammen med PLUTO og ender i armene på JUPITER.

Torsdag 8. februar: Du kan finde det temmelig tungt at komme ud af fjerene og i gang her til morgen. Kroppen føles SÅ tung. Ergo trisser dagen stille af sted indtil midt på eftermiddagen, hvor temperaturen stiger mærkbart, og du igen føler dig frisk og glad. SKORPIONMÅNEN må slæbe sig frem, fordi VENUS spænder ben. Hen af tre flytter Månen ind i Skyttens livlige tegn, og humøret hæver sig.

Fredag 9. februar: Dagen lægger ud med fuld musik og travlhed over hele linjen, uanset om det gælder arbejde eller fritidssysler som f.eks. sport. Når aftenen falder på, bliver vi uklare i mælet eller bliver simpelthen væk, enten i fysisk forstand eller rent sindsmæssigt, så vi taber tråden i det, vi var ved at sige. Forvirringen kan heldigvis afklares ud på aftenen. SKYTTEMÅNEN hidses op af mødet med MARS, men om eftermiddagen forsvinder hun ind i NEPTUNS tåger. Godt, at hun til sidst finder ordene til at forklare sig sammen med MERKUR.

Lørdag 10. februar: Denne lørdag kan blive alle tiders familie-udflugts-tur, hvis du da er til sådan noget. Den humørfyldte, flyvske og overordentligt aktive energi kan naturligvis bruges til lørdags-rengøring, sport eller et smut til udlandet (Sverige eller Tyskland), men det MÅ simpelthen være noget aldeles impulsivt. SKYTTEMÅNEN leger først med SOLEN og senere på dagen med URANUS … jo, det skal nok blive muntert.
 
Søndag 11. februar: Søndagen vil hylle os ind i søde, sværmeriske og kærlighedsvibrerende drømme - og absolut ikke noget med bondage el. lign. Nej, stille og blid nærhed er det, vi trænger til. På den anden side er der jo nok visse praktiske gøremål, som vi ikke kan slippe udenom, men så tager vi arbejdstøjet på og angriber opgaven fra vores mest optimistiske side. Herregud, hvor svært kan det være? Og alligevel kan det hænde, at vi tager for let på det, så vores anstrengelser forsvinder i den blå luft. VENUS smelter ind i Fiskenes sensitive tegn, mens MÅNEN til gengæld træder ind i Stenbukkens arbejdsområde, hvor hun dels hilser på VENUS og bagefter på SATURN. SOLEN lader sig narre af JUPITERS overmod, så det kan katten knurreme blive svært at finde balancen.

Mandag 12. februar: Selvom du nok i de første morgentimer endnu kan huske søndagens blide amourøse stemning, varer det ikke længe, førend dagligdagens gøremål kræver sig, og du må samle dig om det væsentlige og forkaste gårsdagens “tant og fjas”. Fødderne forbliver på jorden, så det går nemt med oprdyningen. STENBUKKEMÅNEN bliver idt endnu hængende i NEPTUNS trylleslør, men senere på dagen forlanger PLUTO effektiv kassering af gammelt skidt og ragelse.

Tirsdag 13. februar: En spøjs atmosfære præger denne tirsdag, og alle og enhver kommer med (synes de da selv) glimrende bud på løsningsmodeller, der bærer tydeligt præg af manglende seriøsitet. Ja, de må betegnes som pral eller vilde overdrivelser. Den indbyrdes holdning er åben og diskussionslysten, og mange tror fuldt og fast på selv de vildeste idéer, hvoraf næppe nogen vil/kan udføres i praksis. STENBUKKEMÅNEN når lige at ophidses af URANUS, inden hun skifter til Vandbærerens viltre tegn, mens MERKUR indblæses en hel del overmod ad JUPITER.

Onsdag 14. februar: Gårsdagens Uranus-præg fortsætter for fuld styrke i dag, men heldigvis i en noget mere disciplineret form. Således vil mange af onsdagens påhit faktisk kunne manifesteres i den fysiske verden, sålænge hver enkelts personlige integritet ikke stækkes af for stramme regler.
 
Torsdag 15. februar: Vi galopperer så sandelig videre ud over de mentale stepper, idag faktisk vildere end i går. Det er rent ud utroligt, hvad menneskenes børn kan finde på/opfinde på sådan en almindelig, flad torsdag! De fleste fasttømrede, gode gammeldags holdninger bliver simpelthen fejet af bordet, så nye, innovative og forfriskende tanker kan tage deres plads. Energien vil navnlig være gunstig for alt, der har med IT og al anden teknik at gøre. URANUS leger ping-pong med MERKUR & MÅNEN, der begyndte med at skændes med JUPITER. VANDBÆRERMÅNEN møder dernæst MERKUR, så SOLEN, for vi har igen NYMÅNE! 
 
Fredag 16. februar: Nu er vi med ét rigtig gammeldags trofaste, loyale, fornuftige og virkelighedsnære, specielt i følelsesrelationer. Vi mener virkelig, hvad vi siger og demonstrerer det klart i praksis. Både kærligheden og pengebeholdningen nyder godt af dette. MÅNEN gik i nat ind i Fiskene, mens VENUS lader SATURN styre de alvorlige emner.

Lørdag 17. februar: Nu kommer en snotforvirret og sært uvirkelig lørdag. Du har ikke styr på noget som helst, så forudlagte planer går rent i skuddermudder. Og du kan ikke engang samle dig til at skaffe dig en slags overblik over “katastrofens” omfang, og der er ellers ret så mange forehavender, der ganske snart må findes en løsning på. Deadline hænger lige over dit hoved, så du tvinges til at træffe akutte beslutninger - selvom du reelt ikke kan det. Ja, det er naturligvis NEPTUN, den drillepind, der tager gas på MARS & MÅNEN. Imens overhaler MERKUR SOLEN i en forbrænding, som sandsynligvis også får dine tanker til at brænde sammen. Først hen ad midnat falder der en smule ro på, når FISKEMÅNEN trøstes af JUPITER.

Søndag 18. februar: Lørdagens anstrengte tankemylder fortsætter så småt, men det opleves ikke specielt irriterende idag, hvor vi så langt foretrækker at bevæge os på de indre planer, i (ønske)drømmenes verden. Vi bliver alle en smule “synske” og husker f.eks. langt tilbage til bores barndoms lykkeland, (hvis det da var sådan ét). Både SOLEN & MERKUR trisser denne søndag stille ind i Fiskenes tegn, mens MÅNEN derimod ud på eftermiddagen forlader dette til fordel for Vædderens ilterhed.

Mandag 19. februar: Nu begynder (for de fleste) arbejdsugen, så på med vanten! Der skal handles, uden at vi glemmer ansvaret for vore gerninger! Mange nye tiltag begynder i dag. VÆDDERMÅNEN får sine arbejdsopgaver af SATURN, mens MARS hjælper med ekstra kræfter.

Tirsdag 20. februar: Bedst som alting gled i smør og olie, ramler du ind i kraftig og vedholdende modstand. Intet bliver fejelt ind under gulvtæppet, og en skovl kaldes altså en skovl, og mange handler fuldstændigt efter deres eget hoved. Samarbejde er ligesom Skt. Petersborg en by i Rusland. Ved TV-tid synker du om i sofaen og falder til ro igen. FISKEMÅNEN trues af såvel PLUTO som URANUS, der jo ikke just er blide at handskes med; men om aftenen trisser hun ind i Tyrens magelige tegn.

Onsdag 21. februar: Denne dag kan udspille sig som en uafbrudt kamp imellem højre og venstre hjernehalvdel, hvor én del af os drømmer sig bort til romantiske, eksotiske og elskovsfulde steder fulde af kunst og musik, mens en diametralt modsat del insisterer på at udnytte tankens kraft og snusfornuften til at opnå bemærkelsesværdige resultater i den fysiske verden. Skismaet mellem drøm og virkelighed er slående! VENUS (og sidenhen også MÅNEN) & NEPTUN tilfører uanede muligheder, som de sammen idealiserer, og tendensen vil vise sig enten i kærligheds- eller pengesager, eller muligvis på begge områder. Dog nægter MERKUR at bøje sig for disse illusoriske fatamorgana’er, fordi han holdes i ave af gode, gamle SATURN. For nogle få vil det muligvis lykkes at afbalancere disse to strømninger til din egen fordel, men mange vil blive inderligt forvirrede.

Torsdag 22. februar: Flere glimrende planer udkastes til formiddag, men ingen af dem når frem til at realiseres. Den kloge afventer morgendagen, hvor der bliver langt mere fut i fejemøget. TYREMÅNEN bliver træt og ugidelig af PLUTOS & JUPITERS selskab. Så slap bare af og nyd at være til, uden stress.

Fredag 23. februar: Nu skal vi derimod nok sørge for, at der kommer gang i en masse forskellige projekter … helst en 3-4 stykker samtidigt. Alligevel fornemmes en vis modvilje imod al denne foretagsomhed, så på trods af den livlige hjerneaktivitet kræver det vedholdenhed at få gjort noget helt færdigt. MÅNEN ilede i nat ind i Tvillingerne, og så snakkes der jo som kæp i et hjul. Men hun får modstand fra SOLEN og siden fra MERKUR, så det ender nok med flere ord end egentlige handlinger.

Lørdag 24. februar: Du vil nok rende ind i en hel del bøvl i dag, navnlig i dit kærlighedsliv. Du begynder ikke engang at tage fat på problemerne, der jo så ikke bliver løst - ja, faktisk hverken i dag eller i morgen heller. VENUS & MARS ramler sammen i morgen formiddag, og MÅNEN forbinder dem allerede i dag, så det bliver vist en uha-da dag. Om aftenen kan det være, at en helt ny måde at anskue problemet på vil lette lidt på den uharmoniske stemning, når URANUS skubber velvilligt til MÅNEN.

Søndag 25. februar: Søndagens stridigheder fortsætter ufortrødent, og lur mig, om vi ikke - nokken en gang - må finde ud af at afbalancere diverse mands- & kvinde-rollemodeller. Hvor træls! Hen ad aften løsnes der op for de senere dages uoverensstemmelser, og vi giver hver for sig lidt køb på princippernes, så freden kan indfinde sig i “det lille hjem”. Jo mere fastholdende (læs: stædig) du viser dig, jo længere varer det med “opklaringen i vejrliget”. KRABBEMÅNEN trives fint med SOLEN, men MERKURS klare hjerne forplumres af nærkontakten med NEPTUN, og VENUS & MARS står i hver sit ringhjørne og nedstirrer hinanden. SATURN må træde til og minde os om hver enkelts ansvar for ufreden.

Mandag 26. februar: Vore følelser ømmer sig noget, men vi ønsker samtidigt også at forstå, hvad der dog får os til at reagere så stridbart. Midt på eftermiddagen kommer det til en afgørelse, eller den ene part må sætte en grænse. Derefter letter stemningen en hel del. KRABBEMÅNEN samarbejder beredvilligt med NEPTUN (drømme), MERKUR (tankevirksomhed) og VENUS (blide stemninger). Mødet med PLUTO opsummerer hele konflikten og bringer os videre, mens URANUS til natten sørger for en overraskelse.

Tirsdag 27. februar: Muligvis vil du opleve en ganske intens og lidenskabelig forsoningsscene … hér kan kun den store passion finde vejen frem. Temaet udspilles desuden i pengeverdenen, så du muligvis får adgang til en større arv? MÅNEN går fra morgenstunden ind i Løven, mens VENUS opflammes af PLUTO - nå da, da, da, da!

Onsdag 28. februar: Omsider oprinder en dag, hvor alting kører som smurt derudaf! Vilde planer, hurtige biler, fart på over hele linjen. Nå ja, én og anden vil måske finde tempoet lovlig opskruet. LØVEMÅNEN slår sig rigtigt løs sammen med MARS & JUPITER.

FEBRUAR måned blev sandelig rent meteorlogisk set en virkelig kold måned, men det samme kan ikke siges om vort følelsesliv. Langt fra, heldigvis. Vi høres ved til marts.
 
af Astrolog Leena Wåle
 
 
Leena Wåle | Holmevej 83, Brandelev, 4700 Næstved - Danmark | Tlf.: +45 21 61 50 82 | astroclaris@gmail.com