Brevkasse

Du kender det ud og ind: tankerne myldrer gennem din hjerne, men du kommer ikke frem til et klart svar. Måske er du en smule nærtagende eller stoler ikke ganske på, at familie og venner vil kunne forstå, endsige hjælpe dig ud af dit dilemma.
 
I så fald kan du skrive til mig, der har 40 års erfaring som professionel astrolog og har tavshedspligt. Beskriv din situation, helst med detaljer som: er du i parforhold, har du børn, er du i arbejde, hvordan bor du, hvordan kører økonomien, eller hvor blev den seksuelle lyst af?
 
1. Du går bare ind på den sidste side yderst til højre blandt fanebladene, kaldet "Kontakt" og udfylder skemaet, tryk på "Send", og så får jeg mailen ganske kort efter. For at komplettere min opfattelse af dig, så vær rar at beskrive din aktuelle situation efter bedste evne, helst med din personlige oplevelse midt i den!
 
2. Jeg har brug for at vide din fødselsdato, -måned, -år og tidspunktet på døgnet (helst inden for 15 minutter) & fødselsbyen - samt den by, du skriver fra. Vær rar desuden at angive, HVOR/HVEM du har fødselstidspunktet fra: nøjagtighed er vigtigt!
 
3. Denne service er fuldstændig GRATIS, så vær overbærende med mig, hvis det skulle vare nogle dage med svaret. Jeg arbejder også ofte med oversættelse af bøger og korrekturlæsning af samme.
 
4. Husk at opgive din mail-adresse, for ellers kan jeg ikke svare dig direkte eller få yderligere oplysninger, hvis jeg får brug for det.
 
Her kommer de seneste svar anført i kronologisk rækkefølge:
 
Mail læst 12/6 2018 kl. 10:34:25
Emne: Opstart af virksomhed (44 år)

Hej Leena. Jeg har skrevet til dig MANGE gange og også fået svar, hvilket jeg er utroligt glad for. Jeg håber, at jeg også denne gang er heldig, da de givne svar har været lærerige.

Som du ved, har jeg igennem flere år tænkt på at skifte arbejde, hvilket jeg gjorde i 2016. Men dette arbejde var ikke sundt for mig, og i januar 2018 stoppede jeg med det arbejde, hvilket var den BEDSTE beslutning for mig.

Gennem 5 måneder har jeg arbejdet med mig selv og på det, jeg ønsker for mig selv i fremtiden. Jeg har taget Reiki Healingskursus, både I & II og påbegynder mestergraden om 3 måneder. Healing har udviklet mig meget, og derfor ønsker jeg at bruge healing til at hjælpe andre. Jeg har planer om at starte en virksomhed, altså som bijob i begyndelsen, da jeg økonomisk er nødt til at have et fuldtidsjob ved siden af, hvilket jeg også er i gang med at søge.
 
Spørgsmålet lyder: hvornår kommer det helt rigtige tidspunkt at starte min virksomhed op på, og er der mulighed for, at jeg kan udbygge healing med f.eks. tarot, massage og (øre)akupunktur? Altid har jeg kunnet lide at hjælpe andre, så jeg håber, at mit firma en dag bliver dét, som jeg jeg arbejder mest med. Lige nu øver jeg mig på alle, der ønsker healing, og de har haft en positiv oplevelse.
Knus fra Fisken

Kære Fiskekvinde,
Inden jeg kaster mig ud i en tolkning af SPØRGSMÅLSHOROSKOPET, vil jeg da lige indskyde en enkelt bemærkning. Du spørger, om du “kan udbygge din healing med f.eks. tarot, assage og (øre)akupunktur.”

Selv har jeg med tiden gennemgået MANGE kurser, der begyndte med transaktionsanalyse, hvorefter jeg brugte 2-3 år på at lære mig grafologi (altså tolkning af håndskrifter), og så blev det tarotlægning og -tolkning (jeg foretrækker Crowley’s kort). Og først da begyndte jeg på astrologien, der siden 1986 har været en del af min hverdag. På et tidspunkt tog jeg desuden et Silva Mind-kursus, der gjorde det klart for mig, at jeg måske havde synske evner.
 
Derudover lærte jeg forskellige former for meditation og som noget af det sidste fulgte jeg et Clairvoyancekursus hos Gjertrud Berlon, i 1996-97. Hun var på det tidspunkt afgjort Danmarks bedste og mest erfarne clairvoyante. Efterhånden tog jeg kursus i massage, og i 2001 (tror jeg) lærte også jeg Reiki Healing på 2 niveauer, efter at jeg var flyttet herned til Næstvedegnen.

Som du kan forstå, er min nysgerrighed - øh, mit videbegær enormt, og intet skulle lades uprøvet, syntes jeg. Efterhånden er jeg langsomt, men sikkert ophørt med at sprede mit krudt og bruger nu kun astrologi og til en vis grad clairvoyance i forb.m. astrologien. Min professionelle “karriere” begyndte 01.08.1988, og jeg var momsregistreret indtil 1993. Stadigvæk var jeg dog gymnasielærer i fransk og idræt til årtusindskifter, hvor jeg fyldte 60 og gik på pension.

Så hvorfor i alverden skulle DU ikke også afprøve nogle flere muligheder? Lad din lyst styre dig (nå ja, vel også økonomien til en vis grad…), og føl efter, hvad hver ny “disciplin” giver dig. Brænder du for det, eller kan du slippe det igen uden bedrøvelse? Husk til stadighed på, at det væsentlige IKKE drejer sig om, hvor dygtig og effektiv du er/bliver, men at disse nye tiltag skal læres for at bistå dem, der beder om din hjælp.

SPØRGSMÅLSHOROSKOPET fortæller for mig at se intet om opstart af dit alternative firma, men derimod om en ansættelse i en andens firma. MÅNEN danner en positiv forbindelse til MARS om lige knap 7 grader, der omsat til mennesketid vil svare til knap 7 uger ELLER måske 7 måneder. Tidsfæstelse er noget af det vanskeligste hér, men min fornemmelse siger “uger” snarere end “måneder.

Kunne du ikke prøve at få oprettet et/nogle hold i healing i aftenskoleregi til efteråret? Eller måske kursus omhandlende den alternative verden, og hvad den har givet dig?
Ja, kære Fiskekvinde, mere kan jeg ikke gøre for dig i øjeblikket.
 
Jeg sender dig til sidst de varmeste tanker og bedste ønsker for din videre uddannelse inden for de forskellige alternative “discipliner” i nærmeste fremtid.
Leena
 
Mail læst 3/6 2018 kl. 19:29
Emne: Kærlighed (36 år)

Hej Leena. Jeg har gennem mange år tænkt og tænkt på en bestemt mand. Jeg føler, jeg havde chancen hos ham, men jeg fik dengang ødelagt den ved, at jeg dummede mig sammen med hans bonusfar; dengang var vi alle 3 kolleger. Meget er sket siden dengang, og jeg tænker stadig på ham.
 
Af kommunikation for ½ år siden med ham forstod jeg, at han også har tænkt på mig. Men han skrev, at det var dårlig timing. Men hvis jeg så bare vidste, om min følelse af venten ville bære frugt… Bliver det nogensinde os, eller er det ren indbildning fra min side? Ren ønsketænkning… Håber, du kan hjælpe mig med et svar.
Venlig hilsen fra Tyrekvinden

Kære Tyrekvinde,

SPØRGSMÅLSHOROSKOPET opstillet for det øjeblik, hvor jeg forstod, hvad du spørger om, og for det sted, hvor du opholder dig, vil vise mg svaret. Jeg beklager virkelig meget; men du er så cirka nummer 1001, der spørger om kærlighed, og rent statistisk får ca. 95% af spørgerne (oftest kvinder) et klart NEJ, og det samme får du.

Årsagen hertil er, at de to sæt planeter, der repræsenterer hhv. dig (= MARS) og ham “den dejlige mand” (= VENUS) allerede HAR mødt hinanden for godt 18 grader siden. Om disse grader kan omregnes til uger eller måneder, kan jeg ikke sige - men dét løb er altså kørt. Desuden har jeg kigget på relationen MÅNE (= dig) og SOLEN (= HAM); og de vil ganske vist mødes om ca. 3 ½ grad, men forinden forbrænder samme SOL tænkeplaneten MERKUR om lige knap 3 grader. En sådan forbrænding får dig til at spekulere som en gal, men uden noget som helst brugbart resultat. Omregnet til mennesketid svarer det til 3 uger, så heller ikke hér er der gevinst, desværre.

ET GODT RÅD: Måske vil du gøre klogt i med tiden at putte ham i glemmeposen og i mellemtiden anvende din tid til at tage dig af børn og unge mennesker, evt. i en art læringsproces, hvor du bruger en spidskompetance, du har - muligvis inden for IT/EDB? Muligvis kunne det have noget at gøre med menneskets spirituelle evner at gøre, hvem véd? DU gør. håber jeg.

Ja, det er en trist besked at få. Men jeg kan jo kun tolke horoskopet - ikke hekse!

Jeg sender dig mine varmeste tanker og bedste ønsker for en lys og meningsfuld tilværelse.
Leena
 
Mail læst 23/5 2018 kl. 16.32.43
Emne: Jobskifte (bolig) 54 år)

Kære Leena,
Jeg er en kvinde, der lige nu står og er meget i tvivl om min jobsituation. Jeg har et fantastisk job som lærer på en lille privatskole, som desværre lukker her til sommer.
 
To af mine kolleger og jeg pusler lidt med at starte et konsulentfirma sammen, men nu nærmer sommerferien sig, og jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg skal søge et job for at være sikker på at have noget at bestille til efteråret. Det virker ikke så sikkert det dér med at starte op som selvstændig, selvom det kunne være spændende.
 
Min drøm på sigt er at blive clairvoyant vejleder, men lige nu og her har jeg brug for en fast indtægt, som jeg kan leve af. Jeg håber, du kan give mig et fingerpeg om, hvilken vej jeg skal gå.
 
Jeg er også i tvivl om, hvad jeg skal gøre med min boligsituation. Jeg bor midlertidigt i et lejet hus frem til næste forår. Mon jeg finder en egnet bolig derefter? Og ser du noget i stjernerne omkring arbejde i udlandet?
De allerbedste hilsner fra Jomfrukvinden
 
Kære Jomfrukvinde,
 
Dit FØDSELSHOROSKOP har jeg jo allerede tolket for nogle år siden, så der er ikke meget mere at sige om det. Dengang påpegede jeg, at din empati med andre menneskers besværligheder er stor og levende, ja, du kunne såmænd have været udsendt sammen med Læger uden grænser, hvis det havde ligget inden for din fagrække. Denne gang spørger du, om der er tegn på, at du kommer til at arbejde i udlandet. Hertil svarer fødselshoroskopet ret tydeligt ‘ja’; men din alder er vist lovlig fremskreden til den slags eksperimenter, vil jeg mene.

SPØRGSMÅLSHOROSKOPETS udsagn tillader desværre ikke en nærmere tolkning, fordi vi (som det ret ofte er tilfældet) har MÅNEN GÅENDE I TOMGANG. Hvad dét betyder, kan du selv læse i mit svar til spørgeren fra den 3/5 i år; hun er nr. to før dig på min hjemmeside.

Du nævner, at du på sigt drømmer om at blive clairvoyant vejleder. Desværre finder jeg IKKE i dit Fødselshoroskop tilstrækkeligt stærk betoning af sådanne evner, selvom jeg naturligvis så udmærket kan følge dig i disse tanker. For at skabe sig en levevej i kraft af dét, jeg kalder “beskeder fra Bestyrelsen”, må der være mindst 3 indikationer i Fødselshoroskopet, og du har beklageligvis kun to: NEPTUN i Skorpionen & MÅNEN i Skytten. Og disse to samarbejder ikke, ja, de har ikke en gang nogen fælles berøringspunkter. Desuden må du være klar over, at det varer en rum tid at opbygge et klientel, uanset hvor dygtig du måtte være.
 
Idéen med et samarbejde omkring et konsulentfirma lyder sandelig interessant og givende. Desværre hører du SÅ tydeligt til kategorien, der behøver “både livrem og seler”, så jeg tvivler på, at du virkelig vover at kaste dig ud i noget så usikkert, selvom jeg klart fornemmer, at du ville gøre glimrende fyldest i et sådant tiltag.
Nej, du må nok hellere søge dig et andet job inden for din aktuelle branche, hvis du skal kunne sove trygt om natten.

Reelt har du som alle andre kun ret til at få svar på ét spørgsmål, men SPØRGSMÅLSHOROSKOPET peger helt tydeligt på, at du i øjeblikket føler dig fastlåst i din nuværende bolig, som du heller ikke er specielt glad for; den ser ud til at virke noget lille eller trist for dig. Heldigvis kan du forblive dér til næste forår, for der ser ikke ud til at vise sig et alternativt bosted et godt stykke tid fremover. Pengene er jo ikke så store for tiden heller. Men du kan da med fordel melde dig på venteliste til en lejlighed i et af byens udmærkede boligselskaber og håbe på “fangst” inden for et årstid.

Ja, kære ex-kollega, jeg beklager ikke at kunne love dig sprudlende fremtidsudsigter, for det tilsiger ingen af horoskoperne. Jeg sender dig i stedet mange kærlige tanker og gode ønsker for en positiv og meningsfuld fremtid.
Leena
 
Mail læst 5/1 2016 kl. 20:19:25
Emne: Angst (52 år)

Hej, jeg er en kvinde på 52 år, som lider af en masse ting, bl.a. angst. Jeg har altid været lidt anderledes, ikke mindst pga. min barndom, som var fuld af vold og misbrug, også af mig. Det er først i 2013 (du har skrevet 2023, så dette er et gæt), at jeg knækkede helt og erkendte, jeg måtte have hjælpe både fysisk og psykisk.

Det eneste, der har fungeret for mig, er mit ægteskab og mine børn. Alt andet glider ligesom fra mig. I dag er det så galt også økonomisk. Så vi skal flytte.

Derfor søger vi på en bestemt bolig i Præstø, hvor vi tror og håber, jeg vil føle mig tryg. Får vi sådan en bolig, som jeg virkelig brænder for at få?

Kærlig hilsen Tvillingekvinden

K
ære Tvillingekvinde,
 
Sjældent ser jeg et så konfliktfyldt horoskop som dit: ud af de 10 planeter, som vi astrologer normalt arbejder med, er der kun to, som ikke indgår i dit dominrende spændingsaspekt. Resten modarbejder hinanden efter bedste evne. Din baggrundshistorie er også ganske forfærdelig at læse, og både dit FØDSELSHO-ROSKOP og Spørgsmålshoroskopet beretter om andres magt og magtmisbrug. Langt hen ad vejen er du dog gjort af solidt og sejt stof, så du har klaret dig igennem alt dette på en måde, som jeg kun kan lykønske dig til og beundre.

Det er tankevækkende for en hidsigprop som mig at se, at netop de egenskaber, som har båret dig frem, er udpræget feminine kræfter: tålmodighed og medfølelse (empati), som er gunstigt parret med en glimrende sans for det praktisk-konkrete.
 
Det skal dog siges, at når du en sjælden gang tillader dig selv at blive virkeligt vred, så ryger der sikkert et par finker af fadet! (I ord, altså.) Det ser ud til, at denne vrede kun sjældent skyldes overgreb på dig selv, men på andre… “underhunden”, som jeg plejer at kalde det. Sandsynligvis har du tilmed fra barns ben fået at vide, at du sandelig ikke er for klog ejheller særlig ønsket - ja, der findes mange midler til at holde et spirende lille menneskeliv i ave. Faktisk er du såmænd rigtig velbegavet, men det har du nok selv fundet ud af med tiden.

Lad os nu se på SPØRGSMÅLSHOROSKOPET, der tydeligt viser din kroniske tilstand af ængstelse. Nogen (det ser ud til, at der er tale om mere end én, formodentlig begge dine forældre) har gennem hele din opvækst holdt dig i en spændetrøje af angst for, hvad der kunne ske. I hvert fald var det ikke vedkommendes mening, at du skulle vokse op og blive til det (forholdsvis) HELE menneske, som du er i dag. Du skulle overhovedet ikke have selvstændige tanker, meninger, kærlige følelser og da slet ikke handlinger. Ethvert forsøg på oprør blev kvalt i fødslen! Et af de væsentligste våben hertil var FØLELSESKULDE eller simpel afvisning. Selv det mest stupide barn vil reagere på dette, og kun ganske få klarer at vokse op som HELE mennesker derefter. Naturligt nok peger horoskopet også på, at du undertiden tager lovlig tungt på tilværelsens forskellige tilskikkelser.

OBS! Det følgende afsnit kan forekomme dig lidt sært eller måske direkte flyvsk; men jeg fornemmer, at du kan have gavn af at læse det. For hér må jeg fortælle dig om de fire store lovmæssigheder, som al spiritualitet (herunder astrologi) har som fundament, men som kun ganske få taler om:

Første er Loven om Enhed (“vi er alle i samme båd”, lyder den mere populære udgave),
Anden er Loven om Affinitet, eller om “tiltrækning”,
Tredje er Loven om Analogi eller om “ensdannethed” (som foroven, så forneden) og
Fjerde er Loven om Hierarki, eller på dansk om “udvikling”.

I denne sammenhæng vil jeg gerne fremhæve nr. to, den om tiltrækning, som du sikkert allerede kender til - uden måske at sætte lige disse ord på den. Tro ikke, at det gamle danske mundheld: “Tanker er toldfri” passer - tværtimod. ALT, HVAD DU SELV SENDER UD AF TANKER, ORD & HANDLINGER, VENDER FØR ELLER SIDEN TILBAGE TIL DIG. Ikke nødvendigvis på helt samme måde, og måske heller ikke engang i dette liv, men engang i løbet af din udvikling som sjæl imod dit højeste potentiale som LYSVÆSEN (= bærer af uselvisk kærlighed). Naturligvis er dette påstande, som jeg ingen som helst konkrete beviser har for. Men jeg VED bare, at det ER sådan. Derfor er mit hjerte altid fyldt med fortrøstning til, at alting vil forløbe ad den rette vej, såvel for mig som for hele den verden, vi nu lever i.

Grunden til, at jeg fortæller dig om disse lovmæssigheder er, at dit FØDSELSHORO-SKOP lader mig ane, at du - ligesom jeg - af og til får “beskeder fra Bestyrelsen”, altså det guddommelige, der sætter dig i stand til at “vide” ting, du reelt ikke kan vide noget som helst om. Og du MÅ også være i stand til at heale, både dig selv og andre (det er det samme aspekt, der kan tolkes på begge måder). Hvor vidt disse to egenskaber forlener dig med en tiltro til en guddommelig styrelse, kan jeg jo ikke vide - kun, at det gør de hos mig selv. Og jeg ville ønske, at jeg kunne give dig bare en del af den fortrøstning og sjælefred, som de giver mig.

Vi påtager os alle hver for sig en livsopgave i det øjeblik, vi vælger igen at lade os føde her på Jorden. Ingen anden kan udøve den for os - kun vi selv. Og heldigvis er der jo intet til hinder for, at du beder det guddommelige om hjælp til at lette åget fra dine skuldre. Der er altid nogen hjemme “på første sal”!

SPØRGSMÅLSHOROSKOPET beskriver, hvor meget du spekulerer over, hvordan jeres fremtid kommer til at forme sig. Langt inde i dig gemmer sig en vis fortrøstningsfuld ro; men både du og din mand taler en hel del om det aktuelle problem: den dårlige økonomi. I oplever begge at sidde fast uden at kunne gøre noget effektivt ved sagen. Muligvis kommer der en slags løsning, men det er svære tider, I gennemgår nu i 2018. Uanset hvilke kunstgreb, jeg bringer i anvendelse, svarer horoskopet ikke klart på dit spørgsmål, men lader det stå lidt hen i det uvisse.
 
Der tegner sig to muligheder, nemlig for det første, at du/I får solgt jeres huværende bolig. Eller for det andet, at du/I muligvis vil få hjælp fra en bekendt/veninde, (ja det kan også være en tidligere kollega med gunstig forbindelse til bankverdenen,) så jeres økonomi kan forbedres noget… tidshorisonten for begge dele er ca. 3 ½ måned. Men dette horoskop udsiger intet specifikt om det dejlige hus, som du så inderligt ønsker dig, beklager.

Med disse ord håber jeg at have lettet byrden en smule for dig… jeg sender dig de kærligste tanker og de varmeste ønsker for en lys og dejlig fremtid.
Leena
 
Mail læst 3/5 2018 kl. 11:29:55
Emne: Kærligheds forsoning? (30 år) [lettere forkortet af astrologen]

Hej Leena. Jeg er i den ulykkelige situation, at min mand gennem 14 ½ år (heraf gift de sidste 6 år) har meddelt, at han er i tvivl, om han fortsat kan leve smmen med mig. Han beskriver, at han fornemmer, at kontakten til kærlighedsfølelserne for mig er slukket, men at han fortsat elsker mig som ven. Vi har to børn på hhv. 6 og 8 år.

Min situation har de sidste 3-4 år været den, at jeg har været sygemeldt i kortere og længere perioder med udbrændthed og stress, hvilket utvivlsomt har påvirket os begge i forhold til hinanden.
Vores kommunikation har alle årene været meget udfordret, da han har svært ved at give udtryk for sig selv. Alligevel er vi begge enige om, at vi har haft en utrættelig og ubetinget kærlighed til hinanden. Jeg har de sidste 16 måneder gået sygemeldt hjemme.
 
I denne tid har jeg arbejdet meget med mig selv og er blevet klogere på mig selv og mine handlingsmønstre, både i forhold til mig selv, til ham og os som par. Samtidigt har jeg fået en inderlig følelse af samhørighed med ham og er blevet endnu mere bekræftet i min kærlighed til ham. Jeg har en kæmpestor følelse helt inderst inde af, at han er ved at træffe nogle helt forkerte beslutninger, som ikke har været meningen med os. Min intuition bliver større for hver dag,- på trods af, at han tager stadigt mere afstand til mig. Han siger, det er for at beskytte sig selv, fordi han er i tvivl. Hvor skal jeg placere min intuition?

Situationen er nu den, at han har behov for en separation for at finde sig selv. Han siger, at han håber og ønsker, at vi kan finde sammen igen og udleve det, vi har sammen lykkeligt. Men han har en tvivl i sig, som han ikke ved, hvordan han skal forholde sig til. Min mand er af meget få ord og har svært ved selv at komme ud med, hvad han tænker og føler. Jeg står derfor langt hen ad vejen uvis hen og ser på hans og min fortvivlelse.

Kan du evt. hjælpe mig med at se, hvordan vi står, og hvordan vores videre kærlighedsskæbne ser ud? Hjælp! Det æder mig op indvendig at gåmed alle de uvisse tanker.
På forhånd tak for hjælpen. Mvh den fortvivlede Jomfrukvinde

Kære Jomfrukvinde,

Dit FØDSELSHOROSKOP beretter om en kvinde, hvis selvbillede er baseret på enormt, sikkert urealistisk høje forventninger (dette gælder vel at mærke såvel til dig selv som til dine medmennesker). Disse ekstreme krav til dine præstationer er naturligvis stærkt medvirkende til din udbrændthed og stress.
 
Nedenunder disse mere konkrete udslag ligger - mener jeg - en drøm eller en illusion, dvs. du ser det, du ønsker at se og som et udsalg heraf forelsker du dig i dit drømmebillede af en mand. På mange områder er du yderst praktisk og jordbunden, men dit forhold til mænd - og navnlig da ham, du har været gift med - ligner en had-/kærlighedsrelation. Du VIL det for meget og forventer derfor også alt for meget, fordi du selv giver så uendelig meget. Ikke mange mænd evner, endsige har lyst til at give tilnærmelsesvis lige så meget og bliver derfor trætte af det i det lange løb og MÅ simpelthen bryde ud af det.

Du beskriver ham som en “sprogfattig” fyr, der ikke rigtig har lært at betjene sig af ORDETS MAGT. Dét mestrer du derimod. Og jeg fornemmer, at du næsten fuldstændigt har overtaget kommunikationen (der således ikke er “fælles” længere) jer to imellem. Det vil muligvis gøre dit liv lettere, om du kunne lære at tie stille og samle dig om at lytte?!

Muligvis kan du få udbytte af at læse Robin Norwood’s bog “Kvinder, der elsker for meget”, der på glimrende vis belyser de bagved liggende mekanismer hos en kvinde i sådanne forhold. Jeg tror, du kan få forståelse og således også hjælp i din situation. Selvmedlidenhed kan ikke bruges til noget konstruktivt, ved du vel?

To gange i din mail anvender du udtryk, som bruges af folk, der tror på dette løjerlige fænomen kaldet “skæbnen”. Du skriver f.eks.: “som ikke har været meningen med os” og “hvordan vores videre kærlighedsskæbne ser ud”…
Af min formulering forstår du nok, at jeg bestemt IKKE tror på en forudbestemt, uforanderlig skæbne for hver enkelt af os mennesker!
 
Jeg er for det første ganske overbevist om, at vi fødes og genfødes tusindvis af gange, fordi der er så mange facetter af vort liv som menneske hér på Jorden, at én runde slet ikke slår til, hvis vi skal lære at forstå det hele - og handle i overensstemmelse hermed.
For det andet underskriver vi hver for sig en kontrakt med “bestyrelsen” (det guddommelige) indeholdende vores livsopgave i denne inkarnation, inden vi lader os føde. I selve fødslen slettes husketavlen ren, og vi må derefter bruge de næste 28-30 år på efter bedste evne at opsamle vores tidligere lærdom, så vi kan komme lige lidt videre.

Til at bistå os i denne udfordrende proces støttes vi af og til af det, du kalder “din intuition”. [Glosen kan egentlig alene bruges om ÆGTE intuition, altså klarsyn, klarhørelse eller klarføling, evt. afdødekontakt, medieskab m.m.] Hvad du oplever, vil jeg nok kalde en tydelig fornemmelse af din partner. Dermed være ikke sagt, at den ikke passer; men du vil gøre klogt i ikke at stole for meget på den - der KAN være tale om et udslag af din egen, dybe, indre LÆNGSEL efter dybere samvær med ham.

Af ØJEBLIKSHOROSKOPET fremgår det klart, at dit spørgsmål stilles for sent - sagen er så at sige afgjort, og du kan ikke stille meget op for at ændre på situationen. Det, jeg straks ser efter, er, om horoskopet tillader en tolkning, og det gør det IKKE, fordi MÅNEN GÅR I TOMGANG, hvilket der gælder helt specielle regler for. Hér får du en uddybning af, hvad det vil sige:

Når jeg skriver, at SPØRGSMÅLSHOROSKOPET ikke tillader mig at svare dig, er det, fordi vi igen har en MÅNE, der går i tomgang. Månen bevæger sig 11-14 grader i døgnet, og da hvert tegn dækker 30 grader, siger det sig selv, at fænomenet optræder hver 2./3. dag, så det er der intet unormalt i.
Jeg repeterer lige, hvad mine gode kolleger Louise Kirsebom & Johan Hjelmborg skriver herom i deres bog “Øjeblikshoroskopet”:

“Under sin vandring gennem hvert tegn danner Månen en række aspekter (planetforbindelser), der fortæller om udviklingsforløbet for den pågældende klient eller selve spørgsmålet, hvis et sådant er stillet. (…) 
Men efter at sidste hovedaspekt er blevet dannet, og før den går ind i det næste tegn, befinder Månen sig i en slags tomrum - den går “i tomgang”. Dette er en af de klassiske tydnings-indskrænknings-konditioner, ifølge hvilken astrologen bør være forsigtig, og traditionen leverer denne tydning: “der sker intet” - hvilket dog skal tages med et vist forbehold.
Som altid, når en planet er ved at skifte tegn, må man regne med, at forudsætningerne for dens virke kommer til at ændres. Det er derfor ikke muligt ud fra de givne omstændigheder at levere et klart eller entydigt svar. 
Traditionen siger, at en Måne i tomgang trøster den bekymrede og slår koldt vand i blodet på den håbefulde, for hverken det, som man frygter eller håber, kommer til at ske.”

Mit helt private, personlige råd er: lad ham for en tid flytte for sig selv, og giv ham ro til at reflektere - UDEN AT ringe, sms’e eller maile til ham overhovedet. VENT!

Du kan i stedet selv konsultere en dygtig psykoterapeut for at få afklaring på dit eget indre - vel at mærke en terapeut, ikke en psykolog, selvom det kan være lidt halvdyrt. Denne uafklarede situation handler jo om resten af dit liv, ikke?
Jeg er ked af ikke at kunne svare dig mere positivt. Alligevel sender jeg dig mange kærlige tanker og gode ønsker for fremtiden.
Leena
 
Mail læst 2/5 2018 kl. 12:20
Emne: Angst (19 år)

Hej Leena. Mit spørgsmål angår min psyke. Jeg har altid fået at vide, at jeg er en glad pige, en smule reserveret, men fornuftig og reel. Jeg har aldrig rigtig lidt af selvværds problemer, ej heller ang. selvrespekt. Jeg er aldrig blevet mobbet eller noget; jeg havde mange venner som barn, men omkring puberteten gad jeg ikke nogen og har siden da haft det bedst med at være alene. Det gjorde selvfølgelig også, at det var en stor omvæltning at få “mange” tætte venner, da jeg startede på gymnasiet; men jeg ville aldrig undvære dem i dag. Problemet er, at jeg lider en del af angst og har fået det konstateret i august forrige år. Dette er gået ud over mit arbejde, min skolegang, mine venner osv. Og jeg er ved at være enormt træt af det. Kan du tyde, om det er noget, jeg kommer af med igen snart, og hvad det er kommet af?
Jeg glæder mig til at høre fra dig. Mvh. Vandbærerpigen

Kære Vandbærerpige,

Efter vores timelange telefonsamtale vil jeg blot afklare enkelte punkter. Det er tankevækkende for en oprindeligt (på maskulin vis) hidsigprop som mig at se, at netop de egenskaber, som har båret dig frem, er udpræget feminine kræfter: tålmodighed og medfølelse (empati), som er gunstigt parret med en skarp hjerne, der sér ualmindelig klart. Faktisk er du ekstremt velbegavet, der tydeligt markeres af dine 4 planeter i Vandbæreren: NEPTUN, URANUS, SOLEN & MERKUR.
 
Alene dette stærkt betonede intellekt kan medvirke til, at du vil opleve parforhold som en virkelig udfordring - du selv i vores samtale fremhævede, at du har svært ved at stole på andre mennesker, bl.a. fordi du finder dem “dumme”, som du formulerede det. Med tiden vil du opdage, at langt de fleste mennesker uafhængigt af alder og uddannelse vil virke “dumme” på dig, dels fordi mange - især modne/ældre personer - ikke bruger hele deres medfødte og tillærte begavelse til fulde, og dels fordi de jo altså halter sørgeligt efter dig i dét stykke.

Desuden har du mod for mere end én person med både Månen og Mars i Skorpionen. Det skal dog siges, at du en sjælden gang tillader dig selv at blive virkeligt vred, og så ryger der sikkert et par finker af fadet! (I ord, altså.) Det ser ud til, at denne vrede kun sjældent skyldes overgreb på dig selv, men på andre… “underhunden”, som jeg plejer at kalde det.

For dit “omsorgsgen” er virkelig stort, idet du har både VENUS & JUPITER i Fiskene og endda i 8. huset, mens MÅNEN & MARS som sagt samarbejder i Skorpionen. Desuden lader dit FØDSELSHOROSKOP mig ane, at du - ligesom jeg - af og til får “beskeder fra Bestyrelsen”, altså det guddommelige, der sætter dig i stand til at “vide” ting, du reelt ikke kan vide noget som helst om. Og du MÅ også være i stand til at heale, både dig selv og andre (det er det samme aspekt, der kan tolkes på begge måder). Hvor vidt disse to egenskaber forlener dig med en tiltro til en guddommelig styrelse, kan jeg jo ikke vide - kun, at det gør de hos mig selv. Og jeg ville ønske, at jeg kunne give dig bare en del af den fortrøstning og sjælefred, som de giver mig, for i så fald ville du ikke længere forsøge at bære ansvarsbyrden for ethvert menneske “i nød”, som du nu har gjort i lang tid.

Vi påtager os alle hver for sig en LIVSOPGAVE i det øjeblik, vi lader os føde her på Jorden. Ingen anden kan udøve den for os - kun vi selv. Og meget relevant spurgte du jo mig om, HVORI din livsopgave består. Just dét spørgsmål hverken vil eller kan jeg besvare - kun du selv vil med tiden finde ind til det. Men der er jo intet til hinder for, at du beder det guddommelige om hjælp til at finde svaret. Der er altid nogen hjemme “på første sal”!

Den bedste bog, jeg kender om dette emne er “Sjælens Univers” af Steen Kofoed & Steen Krarup, Aschehougs forlag 2002. Du fortalte jo, at din mor selv rummer de samme egenskaber, så med hende kan du jo drøfte, hvad du får ud af at læse om emnet.

Det vil sandsynligvis også støtte din proces, hvis du konsulterer en clairvoyant rådgiver, og jeg har nu sendt dig enkelte forslag dertil i dit nærområde. De bedste tager naturligvis fuldt forståeligt en betragtelig pris for deres service…

Lad os se på SPØRGSMÅLSHOROSKOPET, der tydeligt viser din øjeblikkelige tilstand af koncentration omkring diverse arbejdsopgaver. Der ligger såvel pligtfølelse og selvdisciplin som angst for ikke at leve op til dine egne skyhøje ambitioner i SATURN, PLUTO & MARS stående ret tæt sammen i Stenbukken, i 6. huset = de daglige rutiner.

Horoskopet peger også på, at du for tiden tager for tungt på tilværelsens forskellige tilskikkelser. Hér må jeg så lige fortælle dig om de fire lovmæssigheder, som al astrologi har som fundament, men som kun ganske få uden for astrologiske cirkler taler om:

Første er Loven om Enhed (“vi er alle i samme båd”, lyder den mere populære udgave),
Anden er Loven om Affinitet, eller om “tiltrækning”,
Tredje er Loven om Analogi eller om “ensdannethed” (som foroven, så forneden) og
Fjerde er Loven om Hierarki, eller på dansk om “udvikling”.

I denne sammenhæng vil jeg gerne fremhæve nr. to, den om tiltrækning, som du sikkert allerede kender til - uden måske at sætte lige disse ord på den. Tro ikke, at det gamle danske mundheld: “Tanker er toldfri” passer - tværtimod. ALT, HVAD DU SELV SENDER UD AF TANKER, ORD & HANDLINGER, VENDER FØR ELLER SIDEN TILBAGE TIL DIG. Ikke nødvendigvis på helt samme måde, og måske heller ikke engang i dette liv, men engang i løbet af din udvikling som sjæl imod dit højeste potentiale som LYSVÆSEN. Naturligvis er dette påstande, som jeg ingen som helst konkrete beviser har for. Men jeg VED bare, at det ER sådan. Derfor er mit hjerte altid fyldt med fortrøstning til, at alting vil forløbe ad den rette vej, såvel for mig som for hele den verden, vi nu lever i.

Med disse ord håber jeg at have lettet byrden en smule for dig… jeg sender dig de kærligste tanker og de varmeste ønsker for en lys og dejlig fremtid.
Leena
 
Mail læst 16/4 2018 kl. 11:03:10
Emne: Udbrændt (44 år)
 
Hej Leena. Jeg har været stresset og udbrændt og er nu i jobtræning, men jeg tror også, at jeg har en stofskiftelidelse. Det er ret hårdt, og jeg synes, jeg trænger til lidt medvind.

Mit ægteskab er også ret sløvt, og jeg har svært ved at se, om jeg har lyst til at gøre noget.
Bør jeg få mit pigenavn tilbage?

Kan du se, om jeg bliver bedre til at handle? Bliver jeg mere frisk, og hvad kan jeg mere selv gøre? Tak for din tid.
Med venlig hilsen Vandbærerkvinden

Kære Vandbærerkvinde,

Det første, jeg lagde mærke til ved et blik på dit FØDSELSHOROSKOP, var det stærke fokus på LUFTtegnene, dvs. at du tænker alt for meget over de fleste ting, du oplever. Faktisk så meget, at du har tendens til at hænge fast i dette mylder af informationer og tanker, som fylder dit hoved.
 
Det næste var, at du har din pligt- & ansvarsplanet SATURN i det 7. hus (parforholds-huset) stående i endnu et lufttegn, nemlig Tvillingerne, og derfor bestræber du dig stedse på at klare mindst 2-3 arbejdsopgaver nogenlunde samtidigt. Hvis man ikke får stress af dét, får man det aldrig!

Har du tænkt på, at når du nu ret så ubevidst påtager dig ansvaret i dette ægteskab, hvor megen plads bliver der så til overs til din mand?

For resten har du tillige en tendens til at prøve at undslippe alle disse spekulationer for ganske enkelt at nyde at være til. Og hvad gør man så? Tja, mange danskere sætter sig med fødderne op i sofaen og spiser - enten mad eller slik. Bagefter bliver du irriteret på dig selv over din manglende selvdisciplin, ak ja! (Hér taler jeg ud af egen dyrekøbt erfaring, for de overflødige, trøstende kalorier sætter sig jo på sidebenene.)

Du nævner desuden, at dit ægteskab “også er ret sløvt”, hvilket jeg læser sådan, at det kører på rutinen, og at “gnisten” er væk. Muligvis reagerer du ikke særlig tydeligt på dette forhold; muligvis er det din mand, der irriteres mest og af og til afreagerer ved at råbe højt for at komme af med sin vrede.

Du spørger, om du bliver bedre til at handle og bliver mere frisk. Et så vagt formuleret, dvs. upræcist spørgsmål kan horoskopet ikke rigtigt svare entydigt på. SPØRGSMÅLSHOROSKOPET viser dig ved TYREMÅNEN, der i dag står ganske tæt ved URANUS (opgørs- & revoluttionsplaneten) og SOLEN (din livskraft) - de to sidstnævnte befinder sig endnu i Vædderens sidste grader og peger helt klart på et ulmende oprør/opgør, som du ganske kraftigt forsøger at undgå, for du er jo “syg” og træt.
Jo, men har du overhovedet spurgt din læge om din mistanke mht. en stofskiftelidelse? Nej, vel? Hvorfor ikke, må jeg må spørge. Se dog at få den sag afklaret, i stedet for at dynge denne usikkerhed oven i den allerede eksisterende bunke af uløste problemer!

Ofte skyldes menneskers problemer nemlig ikke så meget, at vi træffer/har truffet de forkerte beslutninger undervejs, men at DER INGEN BESLUTNINGER ER TRUFFET OVERHOVEDET.

Og jeg må - ud fra spørgsmålshoroskopet - mene, at din mand dårligt er til at få øje på i dette parforhold. Han ser ud til at gemme sig væk, lade som om ingenting er i vejen, ja, og sandsynligvis selv drukne sig i arbejde. Det er mange mænds almindelige undvigemekanisme!

HVAD GØR NU EN KLOG? Ja, du kunne jo begynde med en samtale med din læge, både om en evt. stofskifteliedelse (hvilket det er ret let at få konstateret), og dernæst om hvordan du genfinder livsmodet og kræfterne til at klare dig - enten som single eller i ægteskabet, når/hvis du kan få din mand med til et parterapiforløb. Sikkert er det, at hvis du fortfarende ingenting gør, vil du ende i en dyb depression, som du vil få stadigt vanskeligere ved at komme ud af.
 
Du er jo en yderst velbegavet pige og véd godt, hvor skoen trykker. Så vis, at du respekterer dig selv og værdsætter dette jordeliv - på godt og ondt, og GØR NOGET GODT FOR DIG SELV!
Her til slut sender jeg dig mange kærlige tanker og de varmeste ønsker for en tryg og kærlig fremtid.
Leena
 
Mail læst 11.04.2018 kl. 15:21:17
Emne: Genforening (58 år)

Hej Leena! Jeg har nu ventet på min mand i fire år. Vi fik afslag fra Danmark, og jeg flyttede til Malmø i begyndelsen af april 2017.
 
Der er desværre også lang ventetid her i Sverige. Det har været/er meget hårdt psykisk, så jeg vil spørge dig, om du tror, at han snart får lov til at komme? Vi blev gift i juni 2006 i København, og han rejste hjem i april 2014. Vvi blev skilt i december 2013. Men vi elsker stadig hinanden, så derfor denne venten på hinanden.

På forhånd tusind tak for svaret og din tid/venlighed. Med venlig hilsen Krebsekvinden

Kære Krebsekvinde,

Som det første udskrev jeg SPØRGSMÅLSHOROSKOPET. Denne gren af astrologien er urgammel, sandsynligvis den ældste form overhovedet, og den er ekstremt konkret og “firkantet”. Dette øjeblikshoroskops forskellige planetpositioner anvender jeg dernæst til at beskrive dig, din (eks-)mand og et evt. udfald af jeres ansøgning.

Det, jeg straks ser efter, er, om horoskopet tillader en tolkning, og det gør det IKKE, fordi MÅNEN GÅR I TOMGANG, hvilket der gælder helt specielle regler for.

Hér får du en uddybning af, hvad det vil sige:
Du har måske bemærket, at jeg altid anfører det tidspunkt, på hvilket jeg har læst og forstået spørgemailen, for det er det tidspunkt, som jeg opstiller spørgsmålshoroskopet for. Og det kan være 10 minutter, efter at spørgeren har sendt mailen, eller næste dags morgen/formiddag afhængigt af, hvor meget jeg har at gøre før dagens “arbejde”. Således bliver det et samspil af “tilfældigheder”, der afgør, hvornår mailen læses - og således er det hverken dig eller mig, der bevidst bestemmer, hvor Månen befinder sig, når jeg læser din mail.

Når jeg skriver, at SPØRGSMÅLSHOROSKOPET ikke tillader mig at svare dig, er det, fordi vi igen har en MÅNE, der går i tomgang.  Månen bevæger sig 11-14 grader i døgnet, og da hvert tegn dækker 30 grader, siger det sig selv, at fænomenet optræder hver 2./3. dag, så det er der intet unormalt i.
Jeg repeterer lige, hvad mine gode kolleger Louise Kirsebom & Johan Hjelmborg skriver herom i deres bog “Øjeblikshoroskopet”:

“Under sin vandring gennem hvert tegn danner Månen en række aspekter (planetforbindelser), der fortæller om udviklingsforløbet for den pågældende klient eller selve spørgsmålet, hvis et sådant er stillet. (…) 
Men efter at sidste hovedaspekt er blevet dannet, og før den går ind i det næste tegn, befinder Månen sig i en slags tomrum - den går “i tomgang”. Dette er en af de klassiske tydnings-indskrænknings-konditioner, ifølge hvilken astrologen bør være forsigtig, og traditionen leverer denne tydning: “der sker intet” - hvilket dog skal tages med et vist forbehold.
Som altid, når en planet er ved at skifte tegn, må man regne med, at forudsætningerne for dens virke kommer til at ændres. Det er derfor ikke muligt ud fra de givne omstændigheder at levere et klart eller entydigt svar. 
Traditionen siger, at en Måne i tomgang trøster den bekymrede og slår koldt vand i blodet på den håbefulde, for hverken det, som man frygter eller håber, kommer til at ske.”

Desuden bevæger begge de to planeter, der heri repræsenterer dig og din (eks-)mand, sig for tiden (set fra Jorden) baglæns. Dette fænomen optræder af og til, og når de gør det, kan man ikke forvente eller stole på deres almindelige handlekraft, tværtimod. Ligesom MÅNEN er de sat ud på et sidespor og fungerer kun usikkert og middelmådigt. Situationen virker desværre ret så fastlåst.
 
Derfor, kære Krebsekvinde, beklager jeg at måtte svare dig så på én gang afvisende og svævende, for jeg kan ikke gøre andet.
Til slut sender jeg dig mine varmeste ønsker for en positiv tilværelse…
Leena
Leena Wåle | Holmevej 83, Brandelev, 4700 Næstved - Danmark | Tlf.: +45 21 61 50 82 | astroclaris@gmail.com